Kedvezményes pályázati pénzek és hitelfelvétel lehetőségével verte át az embereket – sértettek jelentkezését várják

Többrendbeli csalás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatnak eljárást egy 56 éves Keszthelyen élő férfi ügyében, aki a nyomozás adatai alapján 2014-től kezdődően több alkalommal tévesztett meg különböző személyeket üzleti lehetőségek, kamatmentes hitel, valamint kedvezményes ingatlan vásárlásának ígéretével, és különféle jogcímek ürügyén csalt ki tőlük nagyobb összegeket – a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint. A rendőrség kéri, hogy jelentkezzenek az ügy további sértettjei, illetve akik újabb információkkal tudják segíteni a nyomozást. 

 

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján a Keszthelyi Rendőrkaptányság Bűnügyi Osztálya a 20040/114/2021. bűnügyi számon folytatja a büntetőeljárást.

A Keszthelyi Rendőrkapitányság széleskörű adatgyűjtést követően azonosította a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét, majd a Nemzeti Védelmi Szolgálat közreműködésével elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A csalással gyanúsított férfinek egy esetben egy 38 éves zalaegerszegi nő is segítséget nyújthatott a csalásban, akit szintén gyanúsítottként hallgattak ki a rendőrök.

A rendőrség kéri, hogy aki a fenti módszerrel elkövetett bűncselekmény gyanúja miatt sértettként azonosítja magát, vagy esetleg hasonló cselekményekről információval rendelkezik, hivatali munkaidőben hívja a 06-83-312-234-as telefonszámot, vagy jelentkezzen személyesen a Keszthelyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán (8360 Keszthely, Deák Ferenc u. 31.), vagy névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető 06-80-555-111-es „Telefontanú” zöldszámon, valamint a 107-es vagy a 112-es díjmentes segélyhívószámok valamelyikén.