Kávéval és múzeumi belépőkkel doppingolják azokat, akik szeretnék megkerülni a Balatont (balaton.vehir.hu)

Jól startolt a Nyitott Balaton akció, eddig közel 10.000 ember vett részt azokon az eseményeken, amelyeket a tavaszi Balaton népszerűsítése érdekében szerveztek a tó körül.

 

A következő napokban, ezer kerékpárost szeretnének rávenni arra, hogy járják körbe a Balatont. A kerékpárosok akár 128 programon is reszt vehetnek az akció ideje alatt, amelyekről a nyitottbalaton.hu oldalon olvashatnak. Sok helyen még kedvezményeket is adnak azért, ha arrafelé kerékpárral kirándulunk.

Ilyen például:

Trüffel Bár/Füred kapitány bázisa – Itt ingyen dopping-kávét adnak minden bringásnak, aki felmutatja saját pecsételő lapját, 2017. április 28. és május 14. között!

Helikon Kastélymúzeum – A Nyitott Balaton programsorozat keretén belül 20% kedvezményt biztosítanak az összes kiállításra szóló kombinált belépőjegy árából.

Abbázia kávézó – A Nyitott Balaton időszakában (2017. április 28. – május 14.) 10% kedvezményt biztosítanak a fogyasztás árából pecsételő túra résztvevői számára!

Marco Caffe – A Nyitott Balaton időszakában (2017. április 28. – május 14.) 10% kedvezményt adnak a fogyasztás árából pecsételő túra résztvevői számára!

Szántódpuszta Kulturális Központ – A pecsételő túra résztvevői számára kedvezményes belépő biztosít Szántódpuszta területére, ami az összes kiállítás megtekintésére érvényes. Családi belépő (max. 5 fő): 900 Ft (1 800 Ft helyett); egyéni felnőtt és diák belépő: 400 Ft/fő (900 Ft és 450 Ft helyett)

 

Idei újdonság a bringás balatoni pecséttúra

A Nyitott Balaton egyik idei újdonsága a fent említett „Pecsételd körbe a Balatont két keréken” elnevezésű túra, ami kicsit hasonlít a Kék Túrához. A lényeg, hogy be kell járni a több mint 220 km hosszú balatoni bicikliút-hálózatot, közben pecséteket is gyűjtve a megadott állomásoknál, jellemzően múzeumoknál, látványosságoknál, vendéglátó- és szálláshelyeknél. Nem muszáj egyvégtében körbebringázni a tavat, el is lehet osztani a szakaszokat. Itt lehet regisztrálni, illetve megismerni a pecsételő helyek térképét. Egyébként az ország leghosszabb egybefüggő kerékpárút-hálózata a balatoni – mondta Fekete Tamás, a Balaton Turizmus Szövetség alelnöke.