Kávéházak Éjszakája Veszprémben (likebalaton.hu)

Több éves, budapesti sikere után a Veszprém Európa Kulturális Főváros 2023-nak köszönhetően idén útjára indul a Kávéházak Éjszakája Veszprémben is. 13 helyszínen, több, mint 40 program várja az érdeklődőket. A látogatók ingyenes zenei koncerteken, irodalmi programokon, gyerek illetve családi foglalkozásokon és kóstolókon vehetnek részt szeptember 25-26 között reggeltől estig. 


A Kávéházak Éjszakáján többek között a Fricskában Hobo – József Attila estjét, a napokban megnyíló Kunsztban Karinthy Kabarét láthat a közönség Csákányi Eszter és Hajdú Steve előadásában. A Papírkutyában Saiid akkezdet phia lép fel. A Kávé és Teaház az Íródeákhoz vasárnap „Pilinszky-Udvarrá” alakul, ahol három program: két előadás Turek Miklós főszereplésével, illetve a Kósbor együttes közreműködésével, és egy kiállítás is megemlékezik Pilinszky születésének 100. évfordulójára.

Gerendás Péter az Incognitóban fog zenélni, akivel a budapesti Kávéházak Éjszakájának exclusive rendezvényén október 9-én élő lemezfelvétel koncertet láthat a közönség.

– A zenei műfaj sokféleségét a helyszínek atmoszférájához igazítottuk, különös figyelmet fordítva arra, hogy a városon kívülről érkező programok mellett helyet biztosítsunk a helyi értékek, művészek fellépésére is.

Így kapott helyet a Ethnokor a Tizen1 előtt, a Latin Formáció a Maricában, vagy Bakos Árpád és barátai a Hangvillában – fogalmazott Serfőző Krisztina, a Kávéházak Éjszakájának főszervezője.

A Kulturális menedzser felhívta a figyelmet arra is, hogy a helyszínek alapos felmérését követően a helyszínek tulajdonosaival együtt álmodták meg az oda illő programokat.

Így, aki a képzőművészet iránt érdeklődik, egy igazi kortárs színfoltként debütáló, új helyszínen, a Kunsztban több kortárs képzőművészeti beszélgetést hallgathat meg.

A Cafe Frei galériáján a kamaszokat várja több író, ahol a fiatalok kóstolót kapnak a program ideje alatt a Cafe Frei sütikből.

A Kokó a legkisebbeknek kedveskedik, mesekönyv-bemutató mellett marcipánformázás program és interaktív játékok is várják a gyereket. Számos nagyon izgalmas programmal készülnek a gyerekeknek, melyhez a Csacska csapata és a gyerekek egészségügyi és kulturális nevelését megcélzó Culture43 Alapítvány lesz segítségükre.

A további részletek itt megtalálhatók.