Katonai konvjok lepik el az utakat a Dunántúlon

 

Nemzetközi gyakorlatokat tartanak Magyarországon szeptember 7. és október 7. között a Magyar Honvédség Központi Gyakorló- és Lőterének (Újmajor, Hajmáskér, Körös-hegy, Bakonykút és Újdörögd) térségében. A gyakorlatok miatt a megszokottnál nagyobb katonai gépjárműforgalomra kell számítani Pápa, Veszprém, Tata, Székesfehérvár környékén, illetve a térségek főútjain, és az autópályákon – írja a honvedelem.hu a Honvédelmi Minisztérium közleményére hivatkozva.

Megnövekedett katonai gépjárműforgalom várható:

  • Szeptember 7. és október 7. között, a tatai laktanya–Környe-Gánt-Székesfehérvár-8-as út-Veszprém-Újmajor útvonalon;
  • Szeptember 10-én, a tatai laktanya előtti bekötő út és az 1-es főút kereszteződése-a Honvéd utca-Tata vasútállomás között;
  • Szeptember 7-én, 08:30-12:00 között a Szolnok-M4-es autópálya-M0-s autópálya-M7-es autópálya-8-as számú főút-77-es út-Újdörögd útvonalon.

A minisztérium türelmet kér a közlekedőktől, és azt, hogy a katonai járművek, konvojok közelében fokozott óvatossággal közlekedjenek, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásuk módja eltérhet a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól.

A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát –áll a közleményben.