Karanténba vonul a balatonszepezdi polgármester, miután egy koronavírusos helyivel találkozott (24.hu)

Koronavírusos beteggel találkozott dr. Bocskov Petrov Jordán balatonszepezdi polgármester, ezért önkéntes karanténba vonul. Erről a polgármester Facebook-oldalán tájékoztatta a helyieket, amit a 24.hu vett észre.

 

A polgármester az alábbi posztot osztotta meg a közösségi oldalon:

„Tisztelt Szepezdiek!

Közfeladataim ellátása közben olyan szepezdivel kerültem közvetett kapcsolatba, aki később pozitív koronavírus teszt eredményt produkált. Bár az egy-két perces találkozó során maszkot, kesztyűt viseltem és betartottam a megfelelő távolságot, szűkebb és tágabb közösségünk védelme érdekében mai napon önkéntes karanténba vonulok, melyet esetleges fertőzöttségem kizárása napjáig fenn kívánok tartani annak ellenére, hogy tünetmentes vagyok s teljesen egészségesnek érzem magam. Feladataimat maradéktalanul ellátom, munkámat otthonomból végzem.

Azért, hogy megakadályozzuk a vírus településen belüli továbbterjedését intézkedtem a fertőzött személy kapcsolatainak feltérképezéséről és arról is, hogy az érintettek a Polgármesteri Hivatal és a háziorvos közreműködésével minden szükséges segítséget megkapjanak.
Természetesen a fertőzött személyt és családját továbbra is támogatja, ellátja önkormányzatunk.

Az elmúlt hetekben a szepezdi operatív törzs folyamatosan azon dolgozott, hogy tájékoztassunk minden szepezdit, megszervezzük az idősek élelmiszer, gyógyszer ellátását, valamint jusson mindenhova maszk és kesztyű.
Fokozottan kérek mindenkit, maradjon otthon és csak a legszükségesebb esetben hagyja el otthonát, maradéktalanul tegyenek eleget a kormány járványügyi előírásainak és fogadják meg dr. Oláh Kálmán, háziorvosunk intelmeit!

Fogjunk össze a koronavírus ellen!
Hajrá Szepezd!”