Karantén alatt, gardróbban született a Balatont megéneklő lemez (Index.hu)

A Balaton méltó párja Kaliforniának, legalábbis ha azt nézzük, hány dalt írtak már róla. Ebben a sorban a legfrissebb versenyzők a Lázár tesók, Ágoston és Domokos, akik a fesztiválkedvenc Esti Kornél zenekarból lehetnek ismerősek, és bár alföldiek, de a Balaton hatására egy egész albumot tettek le az asztalra 2020-ban – olvasható az Index.hu-n.

 

A MOL Nagyon Balaton és az Index közös sorozatában, a Best of Balatonban szakavatott rajongók segítségével mutatjuk be a magyar tenger rejtett kincseit, ami jelen esetben egy lemez. Ha nincs a karantén, Lázár Ágoston szerint valószínűleg akkor is megszületik a Hullámtörés című album, de lehet, akkor inkább a Betontörés címet kapja a lemez. Az ötletek már korábban megvoltak, a szövegek nagy része azonban a Balatonnál íródott, így ezt a kérdést eldöntötte az élet. Amikor a járvány miatt jött az első lezárás, leköltöztek szüleik fonyódi házába, ahol esténként, miután letették a munkát, a gardróbban csiszolgatták a dalokat. A végeredmény pedig egy komplett lemez lett.

A Lázár tesók is azok közé tartoznak, akikre mágnesként hat a magyar tenger, és ha koncerteznek, mindig több napra jönnek, mint ahogy azt a fellépések megkívánnák. Domokos szerint a déli part kicsit alulértékelt, pedig itt is vannak kincset érő helyek, mint például a Kishegy és környéke, amelyet nemrég fedeztek fel.

A teljes cikk videóval együtt itt elérhető.