Karácsonyi vásárral együtt térhet vissza majd a balatonfüredi jégpálya

Az idei szezonra bezárta kapuit Balatonfüreden a városi jégpálya, amely a maga több tízezres látogatottságával, a település programkínálatának egyik legnépszerűbb elemévé vált. Az önkormányzat megvásárolta a teljes pályarendszert és a hozzá tartozó hűtőberendezéseket, így a népszerű jégpálya idén decemberben újra fogadhatja majd a látogatókat. Hosszabb nyitvatartás, a szolgáltatások és működtetés fejlesztése, valamint karácsonyi vásár is szerepel a tervek között – olvasható a város honlapján, a balatonfured.hu-n.

 

Régi, nem titkolt célja volt a városnak, hogy a főszezonon túl, a kevésbé terhelt időszakokban is élményt és programokat tudjon kínálni az idelátogatóknak. A Kongresszusi Központ átadásával, az egyedi jégpálya megépítésével sikerült megteremteni annak a lehetőségét, hogy az elő- és utószezonban, illetve a téli időszakban is találjanak időtöltési lehetőséget az ide érkező vendégek illetve a város lakói.

Holczer András alpolgármester így nyilatkozott a balatonfured.hu-nak:

Sikerült a téli szezont is megtölteni programokkal, attrakciókkal, jó úton vagyunk ahhoz, hogy Balatonfüred valóban négy évszakos város legyen. Ebben nagy szerepe van az egyedi élményt adó jégpálya rendszernek, ami szinte napok alatt vált országosan népszerűvé. A nyitás időpontja közvetlenül az ünnepi időszak elé esett, ezért ez különösen nehéz feladat volt számunkra. Sok mindent gyorsan kellett lereagálni, miközben szinte nyári terhelést kapott a parti sáv, de úgy gondolom a városi üzemeltetési rendszerek és a kollégáim jól vizsgáztak. Köszönettel tartozom mindenkinek, aki ennek részese volt, hivatali munkatársaimnak, a Probio Zrt. dolgozóinak és az üzemeltetőknek egyaránt.

A másfél hónapos nyitvatartás alatt az ünnepi időszakban, illetve az iskolai szünetben volt a legtöbb látogató. A helyi általános és középiskolások is rendszeresen korcsolyáztak itt, de a környező és távolabbi településekről is sok tanuló érkezett. A jégpályának köszönhetően nőtt a város parkolási díjakból származó bevétele és több vállalkozásnak jelentősen emelkedett az ebben az időszakban megszokott forgalma.

– Számunkra fontos szempont, hogy a város vállalkozóit segíteni tudjuk a munkaerő megtartásban, az éves működésben és a jövedelmezőségben. Előnyös az is, ha a városi infrastruktúra egyenletesen van terhelve, így azokat az időszakokat is tudjuk értelmezni, amelyeket eddig nem – vélekedett az alpolgármester.

Az önkormányzat célja az, hogy a jégpálya egyfajta turisztikai termékké váljon, hogy a szállásszolgáltatók a téli napokat, hónapokat is sikerrel értékesítsék, szerepeltessék csomagajánlataikban.

A jövő terveiről elmondható, hogy korábban, már december elején szeretnénk nyitni. Mindenképpen megtartjuk a füredieknek szóló kedvezményeket, ezzel is ösztönözve a különböző korosztályokat az aktív kikapcsolódásra. Tanulva a tapasztalatokból, igyekszünk jobbá tenni az üzemeltetést, a jegyvásárlástól kezdve a korcsolyabérlésig. Gondolkodunk egy korcsolyázási szezonbérlet bevezetésén. További szándékunk, hogy a jégpálya mellett egy hangulatos karácsonyi vásárt is nyitunk, kedvezve a helyieknek és fokozva a város vonzerejét az adventi időszakban. Ezzel kapcsolatban már el is kezdtük a tárgyalásokat, keressük a megfelelő árusokat, hogy ez a vásár is Balatonfüredhez méltó színvonalú legyen

– mondta Holczer András.

A jégpálya erre a szezonra végleg bezárt, a Zákonyi utcán február 12-től visszaáll a megszokott gépkocsi és autóbusz közlekedés. A pálya-rendszer teljes lebontását és az eredeti állapotok visszaállítását február végére tervezik – a város honlapjának tájékoztatása szerint.