Káptalantóti hangulat Budapesten (welovebudapest.com)

Aki egyszer járt a Káptalantóti Liliomkert piacon, az onnantól kezdve minden Balatonnál töltött alkalmat megragad, hogy újra visszatérhessen. A Balaton-felvidék kultuszhellyé vált gyöngyszeme sajnos nincs közel Budapesthez, ezért sokan örülhetnek a hírnek, hogy immár a Római-parton is várja a vásárlókat egy kisebb Liliomkert-birodalom.

A Liliomkert akkor szerveződött egy szántóföldként nyilvántartott telken, amikor az ős- és kistermelői mozgalom még gyerekcipőben járt. Az elsők között honosította meg a szellemiséget, hogy a piac nem csupán egy hely, ahol vegyszermentes zöldségekhez lehet hozzájutni, hanem kulturális-közösségi élményt biztosító, feltöltődést kínáló szabadidős program, találkozóhely, ahol eszmecserére, életmódtanácsokra, barátokra is szert is lehet tenni.

Harmathy Ildikó a Római-parti Liliomkert piac megnyitásával nem a káptalantóti árusok portékáit akarta felhozni Budapestre, hanem ezt a szellemiséget szeretné a fővárosban is elérhetővé tenni.

Bár méretében nem fogható a káptalantóti Liliomkerthez, hangulatban közelít hozzá a harmadik kerületi kis tesó, és reméljük, még több árus érkezik majd az udvarba. Kilátogatni nemcsak a rusztikus hangulat és a finomságok, hanem a hamarosan radikális változásokon áteső Római-part miatt is érdemes.