Kaposvári Törvényszék: letartóztatták az internetes csalót

A Kaposvári Járásbíróság 30 napra letartóztatását rendelte el annak a gyanúsítottnak, akivel szemben 19 rendbeli csalás bűntette és 35 rendbeli csalás vétsége miatt folytat nyomozást a Siófoki Rendőrkapitányság. A megalapozott gyanú szerint a 25 éves férfi 2020. februárjától 2021. január végéig a jofogas.hu internetes oldalon különböző neveket használva olyan műszaki cikkeket, használati tárgyakat hirdetett eladásra, melyek tényleges megküldése a vevők részére nem állt szándékában – a Kaposvári Törvényszék Sajtóosztályának tájékoztatása szerint. 

 

A csalásból származó pénz megszerzése érdekében bankszámlával rendelkezett az OTP Banknál, a CIB Banknál, a Gránit Banknál, a Budapest Banknál, valamint az Unicredit Banknál.

A gyanúsított 45 sértett sérelmére követte el a cselekményeket, azokkal több mint 2.000.000,- Ft kárt okozva.

A gyanúsított büntetett előéletű, jelenleg vele szemben 5 ügyben nyomozás van folyamatban, két további ügyben az illetékes ügyészség részére a nyomozati iratokat vádemelési javaslattal megküldték.

Valamennyi büntetőügy ugyanilyen bűncselekmények miatt indult.

A bíróság a nyomozás állása és érdekei, illetve a terhelt személyi és családi körülményei miatt nem látott lehetőséget enyhébb kényszerintézkedés elrendelésére, és letartóztatásáról döntött.

A bíróság döntését az ügyész, a gyanúsított és védője is tudomásul vette, így a határozat véglegessé vált.