Kalandparkkal bővül a Kolping Hotel Spa & Family Resort (turizmus.com)

Május 19-én, Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatójának jelenlétében letették az alsópáhoki Kolping Hotel Spa & Family Resort területén épülő Bobo Fun Kalandpark alapkövét. A fejlesztés a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében, 950 millió forintos támogatással valósul meg 2021 nyarára.

Az elmúlt hetekben azért dolgoztunk, hogy a fejlesztések sehol ne álljanak le, sőt, ha lehet még több vegye kezdetét, mert ez a siker és a túlélés egyetlen útja. Az a vállalkozás reagált jól a válságra, amelyik a munkaerőt megtartotta, és fejlesztésbe, felújításba kezdett.

A turizmus újraindítása érdekében a Kormány nem megszorít, hanem még magasabb fokozatra kapcsol. Éppen ezért folytatódnak strandok, csúszdák, és a Tourinform-irodák fejlesztései, a Bahart több milliárd forintért vásárol hajókat, illetve épülnek a szállodák és a panziók. Jelenleg is több, mint 100 attrakciófejlesztés zajlik az országban. Itt a Kolping Hotel Spa & Family Resort is, amelyhez a Kormány 950 millió forint támogatást adott – mondta az alapkőletételen Guller Zoltán vezérigazgató.

Az eseményen Baldauf Csaba, a Kolping Hotel ügyvezetője köszöntötte a vendégeket, és bemutatta a most záruló, illetve a most induló fejlesztéseket.

A rövidesen záruló fejlesztési projekt részeként a komplexumban elkészült az óriáscsúszda, új burkolatot kaptak a szabadtéri medencék. Befejeződött a recepció épületének külső és belső felújítása, ahol sok formabontó újdonság is található, így például gyerekbejárat, külön gyerek check-in pult, interaktív játékfal. Elkészült a fogadótéren egy szökőkút és egy egyensúlyozó játszótér, továbbá lezajlott két apartmanház szobáinak és családi lakosztályainak belsőépítészeti felújítása. A kert új világítást és bútorokat kapott. A fejlesztés összköltsége meghaladta a 880 millió forintot, melyhez csaknem 319 millió forint támogatást nyert el a Kolping.

Az esemény másik apropója az új kalandpark alapkőletétele volt. A több mint 2 milliárd forint összköltségű projekt kerekében egyedülálló fedett élménypark komplexum jön létre a négycsillagos Kolping Hotel Spa & Family Resort területén. A tervezett négy évszakos, nagy befogadóképességű, legalább 25 attrakciót magába foglaló kaland- és élménypark minden korosztály számára nyújt majd szolgáltatásokat. A projekt a fedett, csaknem 2800 négyzetméteres csarnok megépítése mellett a játék- és élményelemek, illetve a hozzá kapcsolódó kiegészítő szolgáltatások kialakítását tartalmazza.

A játékok között helyet kap például mászótorony és mászófal, csúszdapályák, többfunkciós sportpályák, kötélpályák, és számos különleges élményelem. Az épületben ajándékboltot, éttermet, büfét, teraszt is kialakítanak. A kalandparkhoz online foglalási rendszer és beléptető rendszer kapcsolódik, a helyszínen interaktív táblák segítenek az eligazodásban. Az épület mellett 40 helyes parkoló és 20 helyes kerékpártároló is létesül.

Az alapkőletételen videóüzenetben jelentkezett be és köszöntötte a megjelenteket Gebhard Kaiser, Németország Oberallgäu régió tiszteletbeli tanácsosa, a Kolping Hotel Kft. Felügyelőbizottságának elnöke, továbbá beszédet mondott Sifter Rózsa kormánymegbízott – olvasható a mtu.gov.hu oldalon.