Kajlával a Balaton is bejárható (M1/hirbalaton.hu)

Országos kampányt indított a Magyar Turisztikai Ügynökség alsó tagozatos iskolásoknak, melynek középpontjában Kajla, a kíváncsi vizslakölyök áll, aki bejárná egész Magyarországot. Az akcióhoz számos Balaton parti szolgáltató csatlakozott, valamint a Balatoni Hajózási Zrt. is kedvezményeket biztosít. 

Fotó: kajla.hu

Minden megyében és Budapesten is kerestek olyan nevezetességeket, amelyek könnyen megközelíthetőek és a gyermekek számára is érdekesek – nyilatkozta az M1 aktuális csatornának a Magyar Turisztikai Ügynökség marketing- és értékesítési vezérigazgató-helyettese. Németh Anna kifejtette: júliusban a MÁV segítségével azok az alsó tagozatos diákok, akiknek Kajla-útlevelük van, a diákigazolványt és az útlevelet felmutatva ingyenesen utazhatnak az országon belül vasúton, és az őket kísérők is kedvezményeket kapnak. A meglátogatott helyeken a gyerekek Kajla-útlevelükbe pecséteket gyűjthetnek, és applikáció is tartozik a kezdeményezéshez, melyet úgy fejlesztettek ki, hogy a diákoknak, elsődlegesen 6-10 éves gyermekeknek szól és a szülőnek kell regisztrálnia.

A kezdeményezéshez a Balatoni Hajózási Zrt is csatlakozott, ugyanis a gyermekek Kajla Útlevéllel és diákigazolvánnyal 2019. július 1. és augusztus 31. között díjmentesen utazhatnak a településeket összekötő menetrendi hajójáratokon. A Balaton körül számos látványosság ingyenesen látogatható a gyermekeknek, köztük a balatonboglári Gömbkilátó, a keszthelyi Festetics-kastély valamint a Tihanyi Bencés Apátság.