Kajakozókat és kishajón tartózkodókat juttattak ki a partra a vízirendőrök

Kajakosok és egy kishajó utasai is a vízirendőröktől kértek segítséget a partra jutáshoz a Balatonon péntek délután – tájékoztatta a hirbalaton.hu-t a Somogy Megyei Rendőrfőkaitányság.

A siófoki vízirendőrök pénteken a délutáni órákban az Ezüstpart előtti vízterületen arra lettek figyelmesek, hogy a parttól körülbelül 900 méterre két személy egy strand kajakból integet és segítséget kér. A fürdőeszközön tartózkodók elmondták, hogy nagyon elfáradtak és nem tudnak a partra jutni, ezért segítséget kérnek. A vízirendőrök a kajakot, illetve a két személyt beemelték a szolgálati kisgéphajóba, majd egy a kijelölt fürdőhelyen, a körülbelül 80 cm-es vízmélységéig szállították őket.

A keszthelyi vízirendőrök szintén 2017. június 9-én az esti órákban a Gyenesdiás előtti vízterületre mentek, mert egy kishajóról segítséget kértek. A hajóvezető elmondta, hogy meghibásodott a hajó elektromos motorja, és nem tudnak visszatérni a vonyarcvashegyi vitorlás kikötőbe. A vízirendőrök a hajót a hajóvezetővel, és további két utasával együtt a kikötőbe vontatták.

A mentések időszakában viharjelzés nem volt érvényben.