Kábítószerügyi egyeztető fórumot tartottak Keszthelyen (zaol.hu)

A megelőzésre és a családok megerősítésére helyezi a hangsúlyt a városi kábítószerügyi egyeztető fórum, amely a minap szakmai előadásokkal gazdagított találkozót tartott.

Horváth Tamás önkormányzati képviselő, a Keszthelyi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KKEF) elnöke arról beszélt, hogy 2019-ben létrehozták a városban az Ifjúsági Kerekasztalt (IK), amelynek fontos feladata koordinálni a fiatalokkal foglalkozó, vagy őket tömörítő intézmények, szervezetek munkáját- tudósított a zaol.hu.

Az IK másik célja, hogy az ifjúság véleménye megjelenjen az önkormányzati döntéshozatalban. Emlékeztetett: a kerekasztal tagjai a pandémia idején önkéntes munkával segítették a rászorulókat, adományokat gyűjtöttek, bevásárolni jártak – mikor mire volt éppen szükség.

Keszthely önkormányzata 2001 óta elkötelezett a KKEF működésének támogatásában, tagjaink között vannak a fiatalokkal kapcsolatba kerülő és a drogprobléma megelőzésében, kezelésében fontos szerepet játszó állami, önkormányzati, civil és egyházi szervezetek képviselői. Fontos küldetésünk, hogy összehangoljuk ezen közösségek, intézmények munkáját.

Az elnök hangsúlyozta, stratégiai kérdésként tekintenek a megelőzésre, amelyhez alapvető fontosságú a családok megerősítése, támogatása, illetve a fiatalok egészséges életszemléletének kialakítása. A prevenciós munka egyik fontos színtere az iskola, emellett az interneten is megpróbálják eljuttatni a korosztályhoz a fontosabb információkat. Ugyanakkor arra törekszenek, hogy ráirányítsák a figyelmet a szabadidő hasznos elöltésére, ami úgyszintén segíthet abban, hogy a drogfogyasztás helyett a minőségi, kiegyensúlyozott élet álljon a középpontban.