Kábítószert, lőfegyvereket és még lőteret is találtak egy balatonszabadi férfinél

A nyomozók ma, azaz 2021. augusztus 18-án kihallgattak egy 51 éves balatonszabadi férfit lőfegyver készítésének módszerével elkövetett lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett, valamint kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint. A Terrorelhárítási Központ munkatársainak bevonásával elkapott férfinél történt házkutatás során még egy udvaron kialakított lőteret is találtak.

 

A rendelkezésre álló adatok szerint a Somogy megyei rendőrök előzetes bűnügyi információ alapján – eseti szakértő bevonásával – 2021. július 29-én egy balatonszabadi családi házban házkutatást tartottak. Az ingatlanból több mint 300 gramm kábítószergyanús anyagot, négy-öt kilogramm régészeti lelet gyanús ékszert és érmét, valamint átalakított légpuskákat foglaltak le, továbbá a ház udvarán egy kialakított lőteret is találtak.

A rendőrök a hatályos jogszabályoknak megfelelően a Terrorelhárítási Központ munkatársainak bevonásával a feltételezett elkövetőt elfogták és a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságra állították elő.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága a lefoglalt régészeti leletek eredetét a Magyar Nemzeti Múzeum szakértőinek bevonásával vizsgálja, valamint eljárás folyik annak megállapítására, hogy a gyanúsított háza mögött található lőtér veszélyezteti-e a környéken lévők biztonságát.

A lefoglalt fegyverekről és tárgyakról itt érhető el a police.hu képgalériája.