Júniusban talán már lehet vitorlásversenyt rendezni (hunsail.hu)

A balatoni vitorlázást is teljesen átrendezte a vírushelyzet, várhatóan el kell halasztani az évadnyitó versenyt, elhalasztották a pünkösdi regattát és ki tudja, még hány versenyt kell elhalasztani. Az 52. Kékszalag rendezéséről is hamarosan dönteni kell. A Magyar Vitorlás Szövetség elnöke orvosprofesszorként több szerepkörben is szembesül a koronavírus miatt kialakult helyzettel. A hunsail.hu arról kérdezte Kollár Lajost, hogy hogyan látja a hazai vitorlázás újrakezdési esélyeit, az olimpikonok helyzetét.  

Látva a vírus lefolyását, azt tudjuk, hogy Kínában december közepén kezdődött és március elején már nem történt új megbetegedés, tehát azt lehet mondani, hogy 3-3,5 hónap alatt lezajlott ez a járvány, nálunk februárban kezdődött, tehát én azt valószínűsítem, hogy május vége felé a járvány megszűnhet. Úgy gondolom, hogy júniusban lassan visszatérhet az élet a régi kerékvágásba, tehát szerintem júniusban már lehet versenyt rendezni – ezt válaszolta Kollár Lajos, a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke a hunsail.hu kérdésére, amely azt firtatta, hogy hogyan fogja túlélni a balatoni vitorlázás a veszélyhelyzetet.

Nyilvánvalóan kisebb versenyekről lehet csak szó, a nagyobb előkészületeket igénylő versenyeket – elsősorban a Kékszalagot – mindenképpen halasztani kell- tette hozzá az elnök.

A hunsail.hu által készített interjúban arra is keresik a választ, hogy megtorpanhat-e az elmúlt pár évben látványos felfutást mutató magyar vitorlázás , de arra is választ kaphatunk, hogy hogyan fogja túlélni a balatoni vitorlázás a veszélyhelyzetet. A teljes írás itt olvasható.