Júniusban nyit a Lóczy-barlang látogatóközpontja (balatonfured.hu/Füred TV)

Javában zajlik a Lóczy-barlang új fogadóépületének építése, jelenleg hatvanszázalékos készültségben van a beruházás. A látogatóközpont a tervek szerint júniusban nyit – Balatonfüred honlapjának tájékoztatása szerint.

.

A kiemelten védett, közkedvelt turisztikai célpontként is népszerű Lóczy-barlang bejáratánál 270 milliós beruházással új, 200 négyzetméteres fogadóépület létesül.

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park és a város önkormányzata közösen fejleszti a nemzetközi hírű földrajztudósról elnevezett barlang területét és megközelíthetőségét. A kuriózumnak számító barlangban évente átlagosan 15 ezer látogató fordul meg, a fejlesztés révén sokkal kulturáltabb lesz a barlang közvetlen környezete.

A Füred TV erről szóló riportja itt látható.

A tájba simuló épület szabadon látogatható fedett terasszal és egész évben nyitva tartó bemutatóhellyel várja a kirándulókat a Lóczy-barlangnál. Jelenleg már a nyílászárókat szerelik be a 200 négyzetméteres épületbe, amit pályázat keretében a füredi önkormányzat támogatásával épít a Balaton-felvidéki Nemzeti Park. A tervek szerint júniusban nyit a látogatóközpont.