Júniusban már vendégeket fogadna a keszthelyi Helikon Hotel (TV Keszthely)

A kivitelező az ütemtervnek megfelelően halad a munkálatokkal a Helikon hotelben. Több mint 12 ezer négyzetméteren, 250 ember dolgozik naponta. A külső nyílászárókat már beépítették és van, ahol a homlokzat is csak a színezésre vár. Az építők egy közönség- és családbarát létesítményt kívánnak létrehozni.

(Fotó: Keszthelyi TV)

A Helikon Hotel Balaton felőli homlokzatát már előkészítették a színezésre. Kedvező időjárás esetén akár idén elvégezhetik a munkát és utána az állványt is elbonthatják. A fehér, csillogó homlokzat különleges látványt nyújt majd a nyugati medencében – tudósít a TV Keszthely.

A kivitelező az ütemtervnek megfelelően halad. Van olyan nap, amikor 250 munkás dolgozik a szállodán. A homlokzati nyílászárók 90 százalékát beépítették, be tudták zárni az épületet, így egy belső temperálással ideális hőmérsékletet tudnak biztosítani a belső munkafolyamatoknak. Nagy mennyiségű építőanyagot tároltak be, illetve kötöttek le a forgalmazóknál, hogy az esetleges anyaghiány, vagy drágulás ne nehezítse a kivitelezést.

A szobákban jelenleg a falak zárása, gipszkarton- és villanyszerelés zajlik. 8 lakószinten 176 szobát létesítenek, mindegyik erkélye továbbra is a Balatonra néz. Lesz olyan helyiség, melyben a fürdőkádból is gyönyörködni lehet a balatoni panorámában.

Az 1971-ben megnyitott épület jellegét megőrzik. Egyedül a trófeabíráló épületet bontották el, ennek helyén létesítik a konferenciaközpontot. A wellness-részleg egy fél szinttel bővült. Az új teraszon merülőmedence és jakuzzi is lesz, ahonnét páratlan balatoni panoráma nyílik majd a fürdőzőknek. Jelenleg a kisebb medencék, jakuzzik vasszerelése és az élménytechnológia építése történik. A nagymedencében sodrófolyosó is lesz, de gőzkabin, többféle szauna és masszázsszoba is szolgálja majd a leendő vendégeket. A kivitelező egy modern szállodát épít, minőségi építőanyagokkal.

A munkálatok tíz szinten, több mint 12 ezer négyzetméteren zajlanak. Szőnyeggel 8 ezer, hidegburkolattal 6 ezer négyzetmétert borítanak majd be. A recepció a korábbival megegyező helyen lesz. A tetőszigetelés megtörtént, most építik a tetőre kerülő géptartó szerkezeteket. A kivitelező jövő év elején kezdi meg a külső közművesítést, a parkoló- és útépítési munkálatokat.