Jubileumi modellező verseny Örvényesen

Szombaton, június 9-én rendezik meg a Könnyűszárnyak Örvényes Kupát. A rádió távirányítású modellek látványos ügyességi versenyén idén tízedik alkalommal gyűlik össze a rajongók tábora az észak-balatoni településen, Pécstől Debrecenig az ország minden szegletéből érkezve.

„A verseny egy egyszeri baráti találkozóként indult 2009-ben, ami annyira jól sikerült, hogy azóta évente többször is találkozunk” – számolt be Huszár Zoltán, Örvényes polgármestere, a verseny egyik főszervezője.

Az idei kupán mintegy 40 versenyzőre és több száz érdeklődőre számítanak a szervezők. A hagyományokhoz híven most is két versenyszámban indulhatnak a pilóták. Az egyikben a termikrepülésben és pontos landolásban szerzett jártasságukat mérik össze, a másikban a gyors földközeli manőverezés és kapukerülés lesz a feladat.

-A verseny népszerűségét mutatja a támogatók sora, amelyek között van a Magyar Modellező Szövetség, Örvényes önkormányzata, a Multiplex-RC GMBH, és a Balatonfüredi Erdészet – sorolta a polgármester.

Az egésznapos program szombaton 9 órakor kezdődik az örvényesi szabadstrand melletti füves területen. Akinek kedve és ideje lesz maradni, vasárnap szabad repüléssel, strandolással folytathatja a hétvégi lazítást, kellemes környezetben, és társaságban – szól a szervezők hirbalaton.hu-hoz eljuttatott invitálása.