Jubileumi Cirkuszok Éjszakája Balatonlellén

X. Cirkuszok Éjszakája Magyarország legnagyobb utazócirkuszával a Magyar Nemzeti Cirkusszal Balatonlellén július 15-től 16-ig. Az eredetileg egynapos rendezvény a nagy érdeklődésre való tekintettel 2021 óta két napon keresztül tart, ahol kibővített műsorral, sztárvendégekkel és színes programmal várnak mindenkit.  Elefántfürdetés már nem lesz – a cirkusz közleménye szerint.

 

A rendezvény beharangozója évekig az elefántfürdetés volt a Napfény Strandon. Ez idén már nem lesz megtartva, hiszen az elefántok a Magyar Nemzeti Cirkusz többi vadállatával együtt a nagykőrösi Safari Parkban töltik megérdemelt pihenésüket, de a fesztiválhangulat idén sem marad el. Az esemény házigazdája Liptai Claudia lesz.

A kétnapos programsorozat a Zenés Cirkuszi Parádé nyitja meg, ami a július 15-én 11-kor indul a Cirkusz térről a 7-es főúton a Napfény Strandra zenekari és rendőrségi kisérettel. A megnyitót közvetlenül a Balaton parton cirkuszi bemutatok követik. A Magyar Nemzeti Cirkusz óriás sátrában az esti extra, kibővített műsor elött 19 órától a nézőknek lehetőségük lesz meglátogatni a porondot, előadás után pedig a kulisszák titkaiba kaphatnak betekintést.

A Magyar Nemzeti Cirkusz sok meglepetéssel készült a Cirkuszok Éjszakájára. Csak ezen a két előadáson lesz látható Alexander Jr. kézegyensúlyozó produkciója és a Főnix Tűzzsonglőr csoport, akik biztosítják a forró hangulatot. Újra porondra lépnek a Richter csoport lovas akrobatái, és látható lesz a magyar nemzeti zászló Ifj. Richter József cirkuszigazgató kezében, természetesen vágtázó lóháton. A vidám perceket az olasz komikusok mellett Kamarás Norbert az Éjjel-Nappal Budapest szereplője garantálja.

(Jegyelővétel a helyszínen június 29-től 10:00 – 13:00 és 15:30 – 20:30 vagy online jegyvásárlás:  https://shop.magyarnemzeticirkusz.hu/)