Jubilálnak a györöki hamutiprók (katasztrofavedelem.hu)

Tíz évvel ezelőtt indult útjára az Országos Kismotorfecskendő-szerelési Bajnokság, amelynek azóta is állandó szervezői és szereplői a Györöki Hamutiprók Hagyományőrző Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai.

 

Tíz évvel ezelőtt indult útjára az Országos Kismotorfecskendő-szerelési Bajnokság, amelynek azóta is állandó szervezői és szereplői a Györöki Hamutiprók Hagyományőrző Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai. Az idei évben a tízedik alkalommal kerül megrendezésre a bajnokság balatongyöröki fordulója, amely 2021. szeptember 11-én lesz Balatongyörökön, a Parti sétányon.

A versenysorozatban az ország nyolc különböző pontján zajlanak a versenyek, évente más-más helyszínekkel, de Balatongyörök – mint a bajnokság egyik kiindulópontja – minden évben otthont ad egy-egy futamnak.

A bajnokság fő célja, hogy az ország mentő tűzvédelmét alkotó szervezetek csapatai versenyszerű keretek között mérhessék össze felkészültségüket egy olyan versenyszámban, melynek hagyományai a hivatásos-, az önkormányzati- és létesítményi tűzoltóságok, továbbá az önkéntes tűzoltó egyesületek tekintetében is azonosak.

A bajnokságnak saját weboldala van, ahol a versenyszabályzat megismerésén felül lehetőségük van az indulni kívánó csapatok számára az online nevezésre – olvasható a katasztrofavedelem.hu oldalon.