Jövőre is maradnak a SZÉP-kártya kedvező szabályai

A Kormány döntése értelmében az idei évre meghozott kedvezményes SZÉP-kártya szabályokat az eredetileg tervezett december 31-i határidő helyett 2021. június 30-ig meghosszabbítják.

Egészen eddig a dátumig a megemelt keretösszegeket tölthetik fel a cégek munkavállalóik SZÉP-kártyáira. A szálláshely alszámlára így továbbra is 400 ezer, a vendéglátás alszámlára 265 ezer, a szabadidő alszámlára pedig 135 ezer forint tölthető fel, ez éves szinten 800 ezer forintot jelent a versenyszférában, míg a közszférában 400 ezer forint ez a felső határ – írja honlapján a Magyar Turisztikai Ügynökség.

A Kormány a koronavírus-válság következményeit enyhítő gazdaságvédelmi intézkedésként áprilisban tette kedvezményesebbé a SZÉP-kártya adózását, és emelte meg a munkáltató által adható kertösszeget, és elengedték a szociális hozzájárulási adót, így a kártya adóterhe 15 százalékra csökkentett. Az eredetileg június végéig adott adókedvezményt később december 31-ig meghosszabbították, most pedig a 2021. június 30-ig tolták ki.