Jövőre bárki megpihenhet a boglári lombkoronák között (sonline.hu)

Turisták tízezrei keresik fel Balatonboglárt a nyári hónapokban, a Gömbkilátó tavalyi látogatottsága is megdőlhet a várakozások szerint. Hamarosan megkezdődik a lombkoronasétány építése a városban, már a munkaterületet is átadták.


Többévnyi előkészítés után mintegy 500 millió forint támogatásból épülhet meg a Várdomb keleti gerincén a magasösvény – mondta el a sonline.hu-nak Mészáros Miklós, Balatonboglár polgármestere. A fák lombkoronájának magasságában vezető sétány újabb látványosság lesz a Gömbkilátó mellett, ami reményeink szerint a korábbiaknál is több látogatót vonz majd a városba. A Gömbkilátó az idén július végéig 80 ezer látogatót fogadott, így minden bizonnyal most is elérhetjük a tavalyi 130 ezres látogatószámot. A kilátó mellett a magasösvény is fizetős szolgáltatás lesz, a várost a bevétel 50 százaléka illeti meg.

A polgármester elmondta: véget ért a strandfejlesztési pályázat ötödik üteme is Balatonbogláron, ami mind a hat szabadstrandot érintette. Az idei esztendőben a fogyatékossággal élők kiszolgálása került fókuszba, ennek érdekében újabb vízi lejárók, rámpák készültek több helyütt. Emellett a Bója közi strand öreg platánfáinak ápolása, s néhány újabb biztonsági kamera felhelyezése is belefért a pályázati keretbe.

A további részletek itt találhatók.