Jövő hétvégén lesz a Keszthely Triathlon (tvkeszthely.hu)

A Keszthely Triathlonra idén új pályát jelöltek ki a rendezők, akik látványos versengésre számítanak. A közlekedőnek szombaton és vasárnap is forgalomkorlátozásokra kell számítani.

 

Több külföldi elit versenyző is leadta jelentkezését és az országos bajnokság miatt a legjobb hazai triatlonosok is itt lesznek Keszthelyen. A tavalyinál kevesebb nevezőt regisztráltak eddig, a csökkent versenyzőszám országosan tapasztalható.  Szombaton lesz a sprintverseny, vasárnap pedig a középtávú országos bajnokság. A Balaton-parton és az Erzsébet királyné útjánál lesz a leglátványosabb a viadal.

Viczián Gábor szervező: „Az Erzsébet királyné útja lesz a futópályának úgymond a fő szakasza, valamint a Fő téren lesz a két frissítőállomás és a kastélyba is megjelennek a futók. Én az gondolom, az Erzsébet királynénél azért érdemes, mert ott bejönnek a depóba az első versenyzők, onnan indul a futás, ott azért sok minden eldől, ki hogy bírja, ott van egy nagy emelkedő is a banknál, ott kemény dolguk lesz a versenyzőknek.”

A szervezők nem kaptak vágányzárat a MÁV-tól, ezért változott a pálya és az utánpótlásversenyt sem tudják megrendezni. Szombaton 14 órától lesznek forgalomkorlátozások a Balaton-part és a Zámor térségében. Vasárnap több korlátozás lesz: fél- és teljes útzár lesz többek közt a Csik Ferenc sétányon, az Erzsébet királyné útja és a Festetics-kastély tengelyében, illetve Keszthely és Zalaszentgrót között. Bővebb információ a verseny honlapján található – a Keszthelyi TV híradása szerint.