Jótékonyságra fordultak a vendéglátósok Tihanyban

Tihanyban több vállalkozás összefogott, hogy szebbé tegyék a rászorulók karácsonyát. Az akcióban részt vevő éttermek, cukrászdák és üzletek december 16-án a vendégek teljes fogyasztásának és vásárlásának 50%-át jótékony célra ajánlják fel. Egy másik kezdeményezés keretében  a budapesti Mikulás gyár adománygyűjtő-pontját is elhelyezték a településen. 

“Ha évente megengedhetjük magunknak, hogy Torkos Csütörtököt szervezzünk a vendégek számára, ahol 50%-os kedvezménnyel étkezhetnek, vagy 50-70% kedvezménnyel vásárolhatnak a black friday esemény keretében, akkor hiszem, hogy megtehetjük sőt, meg kell tennünk, hogy évente egyszer a vendégek fogyasztásának és vásárlásának 50%-át adományként ajánljuk fel”

– mondta a turizmus.com-nak Bittmann Szilárd, az egyik tihanyi étterem tulajdonosa, akinek az ötlete alapján valósul meg a jótékonysági esemény.

A szervezők választása első alkalommal egy bakonyi gyermekotthonra esett, ahol 150 gyermek karácsonyát szeretnék szebbé tenni, a bevételből  számukra vesznek ajándékokat.December 16-án az Apátsági Rege Cukrászda, az Echo Étterem és Kávézó, a Lavender Garden street food bar & shop, a Lavender Tihany (lepárló, kozmetikum-látványlabor, kiállítás) és üzletei is hatalmas kedvezményt adnakannak érdekében, hogy minél több vendég jöjjön Tihanyba eltölteni egy élménydús napot, miközben a jó ügy mellé is állnak. Aki szeretne segíteni, de nem tud személyesen a helyszínre utazni, annak jó hír, hogy egyes tihanyi online üzletekben is lehet majd féláron vásárolni, ezek bevétele szintén jótékony célt szolgál.

Az akcióba bevonták a balatoni mesehőst, Füred kapitányt is, aki ugyancsak ajándékokat küld majd a rászoruló gyerekeknek. Az akció szervezői a jótékonyság és a szolidaritás fontossága mellett arra is szeretnének rávilágítani, hogy Tihanyba nem csak nyáron érdemes elutazni. A téli időszakban is számos program,  egész évben nyitva tartó étterem, kávézó, bolt várja a kikapcsolódásra váró családokat.

Ugyancsak Tihanyban található a Mikulás Gyár adománygyűjtő doboza is. Az egykori Sportszállóban működő Sport Terrace Tihany december 3-19. között minden péntek, szombat, vasárnap 12 órától várja, hogy vendégeik, látogatóik elhelyezzék benne csomagjaikat a rászorulók részére,  melyeket december 20-án fognak eljuttatni a Mikulás Gyár budapesti központjába.