Jótékonysági pilótatalálkozót tartottak Balatonkeresztúron (sonline.hu)

Ugyan jó pár külföldi pilóta a határzár miatt kénytelen volt lemondani a korábban gyermekotthonban nevelkedő Pálfi Tamás vállalkozó meghívását a balatonkeresztúri jótékonysági pilótatalálkozóra, így is 437 ezer forint gyűlt össze a nemes kezdeményezés kapcsán.

Mint azt Tóth Ildikó, a fonyód-alsóbélatelepi Somogy Megyei II. Rákóczi Ferenc Gyermekotthon megbízott igazgatója a sonline.hu-nak elmondta: kiváltképp örültek az egykori növendék ötletének, melynek köszönhetően – a látványos esemény mellett – intézményhálózatuk számára lehetőségük nyílt különféle szabadidős tevékenységek támogatására, társasjátékok, sporteszközök beszerzésére. Az adományból nemcsak a fonyódi székhelyintézményben lévő fiatalok, hanem a telephelyeken Zamárdiban, Balatonbogláron, Öreglakon és Somogyváron – nevelkedő gyerekek is részesülnek.

Mivel sikeres volt a jótékonysági akció, az ötletgazda azt tervezi, hogy jövőre is megrendezik a pilótatalálkozót, melyen sokan találkozhattak a repülés szabadságával, boldogságával, és kezdeményezésüket az ország más megyéinek gyermekvédelmi intézményeire is kiterjesztik.