Jótékonysági Pezsgős Brunch Balatonfüreden a Balatoni Körrel

A Balatoni Kör nagysikerű, őszi-tél rendezvénysorozata, a Kóstold Körbe Bor&Gasztrofeszt advent harmadik hétvégéjén Balatonfüredre, a Vitorlás térre érkezik. Összesen több mint 25 balatoni étterem, borászat, cukrászda és pálinkafőzde karácsonyi hangulatban várja, hogy Füred egyik legszebb helyszínén mutassa meg legfinomabb ételeit és borait, ünnepi süteményeit.

(Fotó: Balatoni KÖR)

Az ezúttal – rendhagyó módon – kétnapos Kóstold Bor&Gasztrofeszt kiemelkedő eseménye a vasárnap délelőtti Jótékonysági Pezsgős Brunch lesz, ahol a Balatoni Kör kiváló séfjei és borászai készítik az ételeket és kóstoltatják a balatoni pezsgőket, habzóborokat. A Balatoni Kör, a pezsgős brunch árából befolyt teljes összeget jótékony célra ajánlja fel – közölték a szervezők.

„Összesen 100 adag hideg- és melegétellel készülnek a balatoni éttermek séfjei vasárnap délelőtt, a borászok pedig többszáz pohár pezsgővel. Ezúttal a Veszprémi Családsegítő és Gyermekjóléti Integrált Intézmény javára gyűjtünk, reméljük, legalább akkora sikerrel, mint korábban a jótékonysági borárveréseken. Szeretettel várjuk tehát azokat a vendégeket, akik advent harmadik vasárnapján, Füred egyik legszebb helyszínén fogyasztanának el egy késői pezsgős reggelit vagy korai ebédet, a Balaton kiváló éttermesei és borászai társaságában. A jótékonysági brunchra 100 fő részvételét várjuk, a részvétel pedig regisztrációhoz kötött.”

– tájékoztatott Szilágyi Lajos, a Balatoni Kör elnöke.

A melegételeket együtt készítik a Tölgyes Kúria, a Káli Gourmet, a John’s Pub és a Kalóz Strandbisztró séfjei, a Villa Delikát, a Sparhelt Bisztró, a Lavender Terasz, az Egy Csipet Nádas és a Hotel Bonvino pedig rájuk jellemző gourmet tálakat ajánlottak fel.

A Balatoni Kör egyesület a legnagyobb szakmai szervezet, amely a minőségi balatoni vendéglátóhelyeket és borászatokat összefogja. A ’Kóstold Körbe!’ Bor&Gasztrofeszt őszi-téli rendezvénysorozattal a Balatoni Kör arra hívja fel a figyelmet, hogy szeptembertől a balatoni turizmus nem áll meg, csak átalakul. Az egyesület csaknem ötven tagja elkötelezett az egész éves balatoni vendéglátás koncepciója mellett.