Jótékonysági futás Badacsonyban – közeledik a Dűlőre futunk!

Idén újra Dűlőre futunk jótékonysági futást szerveznek Badacsonyban, augusztus 24-én várják a bátor jelentkezőket. A badacsonyi Laposa Birtok és a Tigra SE által szervezett esemény minden évben más-más jótékonysági szervezetet, ügyet támogat, idén a FODISZ-t (Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége) támogatják a bevételből.

Fotó: Marketing Laposa

A futás mindenképpen “családi ügy” Laposáéknál, Bencét, Lillát és Zsófit minden évszakban könnyű elkapni, ahogy a Római út mentén épp reggeli edzésüket végzik, de ilyen környezetben nem csak nekik megy könnyebben a futás.
A 12 kilométeres táv teljesíthető egyéniben vagy váltóban is, a nevezési díjat pedig jótékony célokra fordítják – mondja Laposa Bence, aki szerint az emelkedők miatt érdemes beosztani az erőt és előre készülni a nehezebb szakaszokra.  A borász szerint a szakaszok nem kívánnak profi futó teljesítményt, ha valaki edzésben van, nyugodtan nekiindulhat, a többiek energiájával egészen biztosan célba jut.
A távot maximum 3 fős váltóban lehet teljesíteni, a váltó szakaszok 3, 4 illetve 5 kilométeresek. Családi váltókat is várnak, itt a lényeg, hogy egy fő 16 év alatti legyen. Az esemény rangját mutatja, hogy számos híresség mellett fontos támogatói vannak, a futás védnöke Balogh Gábor kétszeres világbajnok öttusázó és Szekeres Pál, olimpiai bronzérmes, háromszoros paralimpiai bajnok magyar tőr-és kardvívó.
A futás augusztus 24-én 10 órakor indul a felújított és júniusban átadott birtokközpont, a Hableány elől (Badacsony központja, a vasútállomástól 3 percre). Este 20 órától a frissTeraszon afterpartyt rendeznek a futóknak.