Jótékonysági árverésre bocsátják Void street art művész Kapolcson elkészülő alkotását (MTI)

Void street art művész július 23-án performansz keretében készíti el Kapolcson A város arca című alkotását, amelyet az Országút Magazin és a Művészetek Völgye Fesztivál jótékonysági árverésre bocsát. A befolyt összeget a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház Csecsemő-és Gyermekgyógyászati Centrumnak adják át.

Void street art művész Arány-metszés című kiállításának megnyitójával az óbudai Országút Galériában kezdődik június 20-án az az eseménysorozat, amelynek során július 23-án a művész performansszal áll a közönség elé Kapolcson, majd a nézők előtt elkészült művét árverésre bocsátják, a programsorozat végén pedig a befolyt összeget átadják az intézmény vezetőjének – közölték az árverés szervezői az MTI-vel.
Mint írják, az Országút kulturális, közéleti, tudományos magazin az idén első alkalommal vesz részt a Művészetek Völgye Fesztiválon. Nagyszabású tervvel keresték meg a szervezőket, akik az ötletet hamar befogadták, az összefogásból pedig egy performansz születik július 23-án Kapolcs Fő terén.
A magyar street art egyik legismertebb művésze, Void a 31. Művészetek Völgye Fesztivál keretében a közönség előtt készíti el A város arca című monumentális alkotását. A 3×2 méteres, kétszárnyú tölgyfa kapu egyik oldalára street art, a másik oldalára graffiti alkotást fest. Amíg a festmény készül, Zsigó Bianka művészettörténész beszélget Szabó-Lencz Péter képzőművésszel, művésznevén Petykával a street art hátteréről, a művészi motivációról, a műfajt övező titokzatosságról, az előítéletekről, az elfogadásról és a támogatottságról.
Az elkészült alkotás a Fő téren állítják ki a fesztivál végéig.
Az Országút Magazin és a Művészetek Völgye Fesztivál Void felajánlásával bocsátja jótékonysági árverésre az alkotást a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház Csecsemő-és Gyermekgyógyászati Centrum javára, ahol az összegből a kiságyakat szeretnék megújítani.
A street art művész június 20-án, hétfőn 17 órakor az óbudai Országút Galériában nyíló kiállítása augusztus 18-ig tekinthető meg.
Void alkotására online licitálni július 23-tól a fesztivál végéig, július 31-ig lehet az axioart.com online aukciós portálon.
A kezdeményezés mellé állt Lékai-Kiss Ramóna veszprémi születésű színésznő is, aki a veszprémi kórház gyermekrészlegét segíti a licitálás népszerűsítésével.
Void az árverés végéig nem fogja teljesen felfedni az arcát a közönség számára, a titokzatosság hozzátartozik az illegális művészethez – áll a közleményben.