Jól zárja az idei esztendőt az Éltető Balaton-felvidékért egyesület (veol.hu)

Ma, amikor a politikában külföldi ügynökszervezetekről szólnak a hírek, van itt egy tiszta, átlátható, a magyar termelőkről, alkotókról szóló civil szerveződés, amely megérte a tíz esztendőt, tartalmas tevékenységgel telve.

Ezen szavakkal gratulált az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület évzáró ünnepségén a szervezet munkájához Kovács Zoltán, területi közigazgatásért felelős államtitkár. Fenyvesi Zoltán, a Veszprém Megyei Közgyűlés alelnöke példaértékűnek tartotta az egyesület munkáját. Hangsúlyozta a turizmus fontosságát a megyében.

– Akkor leszünk igazán sikeresek, ha a balatoni régió kiváló szakmai szervezetei egységes Nyugat-Balatoni szervezetként lépnek fel – mondta Fenyvesi Zoltán. Sövényházi Balázs, Nemesvámos polgármestere többek között a fiatalok értékőrzését méltatta és a védjegy jelentőségéről beszélt. Hangsúlyozta, hogy a védjegyesek mindenütt megállják a helyüket.

Rédei Zsolt, a stabilan gazdálkodó, 254 tagú egyesület elnöke arról beszélt, hogy az idei év többek között a központi iroda megvásárlásáról, a rendezvényekről, a kialakított kapcsolatokról, marketingről szólt. Az ünnepségen szó volt a jövő évben 10 esztendős egyesület terveiről, arról, hogy továbbra is a minőség a legfontosabb szempont. Sikeres pályázati támogatásokkal több programon is részt vehet az egyesület és jövőre vezetőségi választást is tartanak. Az évzáró taggyűlésen hat új tagot és egy pártoló tagot vettek fel az egyesületbe, Szabados Zsuzsanna a munkaszervezet vezetője pedig lemondott ebbéli tisztjéről, a helyét a jövő év elejétől Harta Annamária projektmenedzser veszi át.

Az egyesület évzáró ünnepségén újabb tagokat avattak, a Vidék Minősége – Éltető Balaton-felvidék nemzetközi védjegyesek száma így 99 lett.