Jól gazdálkodott tavaly Balatonföldvár

Előzetes becslések szerint  350 millió forintos maradvánnyal zárja az önkormányzat költségvetése a 2018-as évet. Ez az eredmény további jelentős, önerős fejlesztéseket tesz lehetővé 2019-ben – olvasható a város honlapján.

A 2018-ban folytatódott az előző évek beruházási hulláma a településen.  A balatonfoldvar.hu felsorolása felidézi, hogy pályázati forrásból valósult meg a Nyugati strand, a Kulipintyó és a Kvassay sétány partvédőművének felújítása, épült járda a Széchényi utcában és létesült elektromos töltőállomás a településen. Megkezdődött a városháza épületének teljes energetikai korszerűsítése és akadálymentesítése,  kormányablak létesült a városháza épületében.

A város saját forrásból korszerűsítette a közvilágítást, felújította a piac mögötti parkolót, nyilvános illemhelyet létesített, fejlesztette a városi konyhát, alakította ki a keresztutat és finanszírozta a Bajcsy-Zs .utca Vak Bottyán utca rekonstrukciója keretében a parkolók kialakítását. Megvalósult a,humán szolgáltatások fejlesztése a térségben az Emberi Erőforrás Fejlesztési Program keretében.

Az elnyert pályázatoknak és önerős fejlesztéseknek köszönhetően jelentős mértékben gyarapodott Balatonföldvár. Összességében a pályázati és a saját forrásból megvalósult fejlesztések összege meghaladta az 1.1 milliárd forintot.

Az önkormányzat költségvetési helyzete 8 éve folyamatos javulást mutat, mely tavaly lehetőséget teremtett a helyi adók csökkentésére.  A kommunális adó éves mértéke 2018-ban 20.000.- Ft-ról 15.000.- csökkent. Az idegenforgalmi adó személyenként, vendégéjszakánként 420Ft-ról 400Ft-ra változott 2018.01.01. napjától.  A helyi lakosokat érintő kommunális adó összege 2019.01.01. napjától 10.000.-Ft./Év összegre csökken tovább- tudatta az önkormányzat.