Jó gazdasági évet zárt Sármellék (tvkeszthely.hu)

Jó gazdasági évet zárt Sármellék. A Kis-Balaton melletti településen több fejlesztés is befejeződött. A beruházások többek között érintették a rendelőket, a védőnői ellátást, szolgálati lakásokat és a kerékpárút továbbépítését – tvkeszthely.hu híradása szerint.

A Sármelléki Általános Iskolában néptáncosok fergeteges előadásával és az iskola tanulóinak rövid, új évre hangoló szavalataival vette kezdetét az évindító pohárköszöntő. Környékbeli település és intézményvezetők, vállalkozók, civil szervezetek képviselői jelentek meg az év első önkormányzati programján. Horváth Tibor polgármester mondott köszönetet mindazoknak, akik 2023-ban együtt gondolkodva, sokat tettek a településért. A megjelenteknek röviden értékelte az elmúlt évet is. Több pályázatuk lezárult, ezzel egy időben befejeződtek a beruházások.

„Teljesen új épületet adtunk át a védőnőnek az Egészségház udvarán. Ide teljesen új felszereléssel mehetnek a kismamák és a gyerekek a védőnőhöz. És ezen a pályázaton belül még sikerült eszközbeszerzést is megtennünk a háziorvosunknak és a fogászati rendelőnek. Ez közel 60 milliós beruházás volt a TOP pályázatokból. Akkor sikeresen zártuk le az egyik Magyar Falu pályázatunkat, hiszen szolgálati lakást építettünk. Egy négylakásos szolgálati lakást, amelynek az alsó szintje elkészült”- mondta el Horváth Tibor.

A 68 milliós lakásberuházáson kívül folytatódott a környéknek is rendkívül jelentős projekt, a kerékpárút építése.”Ez a Sármellék, Zalavárt összekötő kerékpárút, amely én úgy gondolom, hogy mérföldköve annak, hogy a Kis-Balatonnal össze lehessen kötni kerékpározás szempontjából. Ennek a munkálatai már tavalyi év folyamán elkezdődtek, az idei év tavaszán már kerékpározhatunk is ezen a kerékpárúton. Ez köszönhető a Zala Vármegyei Önkormányzatnak, hiszen a pályázatot ők adták be. Ők a konzorcium vezetői, mi pedig a kivitelezéssel vagyunk megbízva Zalavár polgármesterével

– számolt be a polgármester.

Sármellék a pályázati forrásokkal együtt közel egymilliárd forintból gazdálkodott az elmúlt évben. A közel 1900 fős községben nem maradt el az idősek, családok, civil szervezetek támogatása sem. A település sport és kulturális élete is gazdag volt 2023-ban. Az évszakoknak megfelelően megrendezték a hagyományos programjaikat. A farsangi időszakban a nagy sikerű Aranykorúak farsangját, és két év után ismét megszervezték az Aranykorúak juniálisát. „Tavasszal minden évben meg szoktuk tartani az Orbán napi rendezvényeinket. Természetesen június 4-én, az Összetartozás Napja alkalmából testvértelepüléseinket szoktuk meghívni. Úgy gondolom ez is egy nagy rendezvény szokott lenni, hiszen ez is egy három napos fesztivál”- adott tájékoztatást a település vezetője.

A HangArt zenei fesztivál és a szüreti felvonulás, mulatság sem maradt el Sármelléken. A Keszthely-Hévíz közeli községben sok a gyermek, a fiatal, és a beköltöző család. Összetartó közösséget tudhatnak magukénak. A megkezdett munka folytatása mellett új tervekkel kezdték meg a 2024-s évet – a Keszthelyi Televízió híradása szerint.