Jó évet zárhatnak a somogyi fürdők (sonline.hu)

Rekordot döntöttek a magyar fürdők az idei nyáron, jó forgalomról számoltak be a somogyi komplexumok vezetői is. Bár van, ahol a szolgáltató ellen dolgozott a jó idő, a somogyi fürdők nagy részében jelentősen nőtt a forgalom az idei szezonban.

A siófoki Galerius Fürdő számára az esős napok kedvezőek. – Sokan voltak a zivataros napokon, amikor a kánikulát felváltotta a hűvösebb idő – közölte érdeklődésünkre Balogh Renáta, fürdővezető. – Azonban idén a forró napokon is sokkal több vendégünk volt. Augusztus 20-án telt házzal üzemeltünk, hiszen a turisták nagyon kedvelik az óriáscsúszdát, de a szabadtéri termálmedencét is, amely mellett koktélbár üzemel.

Júniusban a siófoki komplexumban 12 ezren vásároltak jegyet, júliusban a tavalyi évhez hasonló 17 ezres vendégszám realizálódott. Augusztusban naponta mintegy 1300-an fordultak meg a Galerius Fürdő területén.

Csisztafürdő is különleges helyzetben van, hiszen ott is inkább a borús napok dominánsak. – A forgalmunk a tavalyihoz hasonlóan alakult – mondta Kara Lajosné, fürdővezető. – Júniusban ötezren, júliusban, 7500-an, augusztusban pedig eddig 5200-an fordultak meg nálunk.

– Rekordról nem tudok beszámolni, de valóban többen fordultak meg a fürdőben, mint tavaly – mondta Katz Zoltán, a csokonyavisontai fürdő vezetője. – Amennyire kegyes volt az idei nyáron az időjárás hozzánk, annyival nem lett jobb a forgalmunk. Katz Zoltán hozzátette: júniusban 8 ezren pihentek a csokonyavisontai fürdőben, júliusban azonban 11 ezer 500-an, augusztus 20-ig pedig 7 ezren.

Kaposváron a június volt a legforgalmasabb hónap a Virágfürdőben, a júliusi vendégszám ugyanannyi volt, mint egy évvel korábban. – Jó lendületet adott a szezonnak a június eleji meleg idő – vélekedett Danso-Löffler Zita, ügyvezető. – Augusztusban, ha még visszatér a meleg hasonlóan jó adatokról tudunk majd beszámolni.

A nyár közepe a legforgalmasabb

2016-ban a július volt a legerősebb hónap a fürdők számára. A Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján a somogyi fürdőkben júniusban 153 ezren, júliusban 313 ezren, augusztusban pedig 293 ezren fordultak meg.
Tavaly szeptemberben és októberben – szemben az augusztusi közel 300 ezres látogatottsággal – csak 93 ezren fürödtek a somogyi komplexumokban. A látogatottság novemberben tovább csökkent, s ezt az év végi ünnepi forgalom sem tudta növelni.
A leggyengébb hónap Somogy megyében február volt, akkor 80 ezernél is kevesebben fordultak meg a komplexumokban, majd májusban beindult az előszezon.