Jó a közbiztonság Keszthelyen (Keszthelyi TV)

16%-kal csökkent az ismertté vált jogsértések száma a tavalyi adatokhoz képest Keszthelyen. Dr. Andor László rendőrkapitány sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy stabil és jó a közbiztonság a városban. A még jobb helyzet megteremtése érdekében az önkormányzattal összefogva tervezik a kamerarendszer bővítését és az építészeti bűnmegelőzésen is dolgoznak.

Január 19-én este érkezett bejelentés a rendőrséghez, hogy Keszthelyen megkéseltek egy férfit. Ahogy arról a Keszthelyi TV is beszámolt, a 30 éves támadó egy szóváltás kapcsán rántott kést, mellyel könnyebb, 8 napon belül gyógyuló sérülést okozott áldozata bal felkarján. A rendőrség 32 perc elteltével fogta el az elkövetőt, akinél megtalálták a kést is. A férfi letartóztatását a Zala Megyei Főügyészség felfegyverkezett garázdaság és a korábbi bűnügyi felügyelet megsértése miatt rendelte el.

A Vásár tér környéki bűncselekményekről is beszámolt sajtótájékoztató keretében dr. Andor László. A Keszthelyi Rendőrkapitányság vezetője elmondta, a korábban napvilágot látott információkkal ellentétben jó és stabil a közbiztonság a városban. Kiemelte, írásban csak egy megkeresés érkezett tavaly a Rendőrkapitányságra a Vásár térről. Hozzátette, az ezen a területen elkövetett 8 bűncselekmény az összes eset 3%-át jelenti. Beszámolt arról is, a 2020-as adatok biztatóak, a felderített esetek aránya 74.6% lett. Ez a 2010-es adatokhoz képest 10%-kal több.

„289 bűncselekményt regisztráltunk Keszthely városában. Ez azt jelenti, hogy az elmúlt 10 év legkevesebb bűncselekménye vált ismertté a tavalyi évben. Ami pozitívum a csökkenő összes bűncselekményszámon belül, hogy a kiemelten kezelt bűncselekmények, tehát azok, amelyek az állampolgárok szubjektív biztonságát, illetve az objektív biztonságot legjobban negatívan  befolyásolják, így mint a rablás, zsarolás, kifosztás, ilyen jellegű jogsértés nem volt. Ezzel párhuzamosan továbbá csökkenteni tudtuk a lopások, a lakásbetörések, betöréses lopások számát is.”     

Dr. Andor László beszámolt arról is, hogy továbbra is azon dolgoznak, hogy még biztonságosabb legyen Keszthely. Hétről hétre tervezik meg a közterületi jelenlétet, valamint szerdától már eseti jelleggel megerősítő erőt is kaptak a Készenléti Rendőrségtől.

„Amit a tavalyi évben is már elkezdtünk, illetve tovább folytatjuk az idei évben is, egyfajta napi 24 órás területi lefedettség azokon a prioritást jelentő területeken, ahol szükséges és indokolt a rendőri visszatérő ellenőrzés. Ezt a továbbiakban is fenntartjuk. ezt továbbra is alkalmazzuk.” – tette hozzá dr. Andor László.

A rendőrkapitány kiemelte az önkormányzattal való folyamatos együttműködés fontosságát is. Elhangzott, a jövőben tervezik kibővíteni a városban a kamerarendszert is, valamint dolgoznak az építészeti bűnmegelőzésen – a Keszthelyi TV híradása szerint.