Jelentős pályázati források segítették a fejlesztéseket Badacsonytomajon (veol.hu)

Krisztin N. László Badacsonytomaj polgármestere szerint tavaly, a biztonság éve volt, amikor a fejlesztéseket is e szempontnak rendelték alá. A település első embere a veol.hu-nak beszélt a megvalósult beruházásokról és támogatott programokról.

– A tavalyi évben fejeztük be a fejlesztések közül a városháza környékének 146 milliós rendbetételét, a badacsonyi alsó bazársor 80 milliós felújítását, a badacsonyi strandbejárat 295 milliós korszerűsítését. Az Egry József Művelődési Ház 148 millióból szépült meg, 97 milliót kerékpáros-fejlesztésre fordítottunk. Az iskola előtti parkoló kialakítására és elektromos buszok beszerzésére 53 milliót költhettünk, míg a közétkeztetés-fejlesztésre 31 milliót. A Kisfaludy út felújítása a napokban fejeződik be, az összköltsége 419 millió forint. Természetesen jelentős pályázati források segítettek mindezek megvalósításában. Napelemeket vásároltunk, fűtést korszerűsítettünk, hőszigeteltünk– mondta el a veol.hu-nak a városvezető.

– Fontos volt a közlekedés biztonsága is. Ennek érdekében gyalogátkelőt korszerűsítettünk, közvilágítást fejlesztettünk. A jobb közbiztonságért kamerarendszert építettünk ki, támogattuk a rendőrség, a polgárőrség munkáját. Erősítettük a közterület-felügyeletet, ugyanakkor a szociális biztonság szintén fontos volt. Sok esetben anyagi támogatást nyújtottunk, például egy pályázatnak köszönhetően középiskolás diákoknak is. Az egészségügy biztonságát sem tévesztettük szem elől, a megelőzésre ugyancsak gondot fordítottunk.

Támogattuk a települési sportot, szűrővizsgálatokat végezhettünk, korszerűsítettük az egészségházat. A város vagyona mintegy 5,6 milliárd forint, ebből 200 millió forint lekötött forrás volt az év utolsó pillanatában – mondta Krisztin N. László. Hozzátette, hogy több jubileumot is ültek tavaly. Ezek közül a legfontosabb a város 15 éves születésnapja.

– A 60 éves Sporthorgász egyesületet ugyancsak megünnepeltük, ritka az ilyen. Amellett 55 éves volt a Badacsonyi Szüret, amelyre nagyon büszkék vagyunk. Nem tudom, van-e ezen kívül az országban ilyen nagy múltra visszatekintő szüret – mondta Krisztin N. László.