Jeges fürdő és más programok a Balatonnál (Magyar Idők)

Nem unatkozik, aki a Balatonnál tölti az óesztendő utolsó és az új év első napját. A programokból a Magyar Idők szemezgetett.

Ábrahámhegyen szilveszteri pancsolásra várják a jéghideg vizes fürdőzéstől nem visszariadó ünneplőket, akik egy gyors, de alapos orvosi vizsgálat után délután két órakor kezdhetik meg az év végi pancsolást.

A csopakiak vasárnap este 10-től hajnal 2-ig a Csonkatoronynál búcsúztatják az óesztendőt, míg Hévízen népszerű könnyűzenei előadók gondoskodnak a szilveszterezők jó hangulatáról. Éjfélkor Papp Gábor, Hévíz polgármestere köszönti az óévbúcsúztatókat, majd tűzijátékban gyönyörködhetnek a fürdőváros lakói és vendégei.

Paloznakon a település egykori vendéglőjének helyén szilveszter este „kocsmapótló rendezvénnyel” emlékeznek a népszerű ivóra. Forralt borral és bundás kenyérrel kedveskednek a látogatóknak, és az „idegeneket” is szívesen látják, ha kínálóitalokkal, -ételekkel érkeznek, illetve „kocsmához illő módon viselkednek”.

Örömfutással kezdődik délelőtt 10-kor a szilveszteri buli Tapolcán, ezt követően a VIII. Malomtó-úszás díszvendége, ifj. Schirilla György vezetésével a vízbe vetik magukat a legbátrabb tapolcaiak. Az év utolsó napjának programját Tapolcán is retroparti, tűzshow és koncert zárja.

Szigligeten január első napján délelőtt 10-kor a környékbeli polgármesterek mérik össze ügyességüket vízibiciklizésben. A jó hangulatról koncert gondoskodik, majd hagyományos újévi csobbanással folytatódhat 2018 köszöntése. Siófokon a víztorony környékét lepik majd el a szilveszterezők.

A tihanyi apátsági templomban január 1-jén hangversenyt adnak, a balatonföldváriakat pedig a helyi fúvószenekar ünnepi előadására várják.