Játszótéravatás szüret idején (Keszthelyi TV)

Új játszóteret avattak Cserszegtomajon. Az európai uniós szabványnak megfelelő gyerekpark az önkormányzat saját költségvetéséből valósult meg 5 millió forint értékben. A játszóteret a szüreti mulatság keretein belül avatták fel a település lakói és elöljárói.

Cserszegtomaj önkormányzata minden évben a szüreti felvonulás alkalmával kedveskedik valamilyen ajándékkal az itt lakóknak. A játszótere az önkormányzat saját finanszírozásából sikerült felépíteni. Az új gyerekparkra az Úr áldását kérte Varga-Csikász Bence, keszthelyi káplán, majd a szalag átvágásával hivatalosan is átadták a játszóteret a település lakóinak.

„A költségvetésünkből erre 5 millió forintot akartunk és szándékoztunk fordítani. Az a helyzet, hogy ez ennyibe is került, mert az európai uniós szabványoknak maximálisan meg kell felelni. Egy meghívásos pályázatban három céget kérdeztünk meg, és egy Budapest melletti cég kiváló minőségben, határidőre, tehát tökéletesen, az elvárásainknak megfelelően állt ennek a dolognak neki.” – tájékoztatott a település polgármestere, Bartha Gábor.

Cserszegtomaj gyerekeinek nagy ajándék az új játszótér, hiszen évről évre egyre többen vannak. 2017-ben eddig12 újszülöttet köszönthet a település, a község vezetői pedig bíznak abban, hogy az apróságok száma a jövőben is növekedni fog.