Januári nyitásban bíznak a wellness hotelek (turizmusonline.hu)

Sosem látott kihívások elé állította a koronavírus járvány és az azt követő intézkedések a szállodaipart is. Jelenleg a wellness hotelek is csak üzleti utazókat fogadhatnak, így az egészségmegőrző szolgáltatásaikat nem kamatoztathatják. A Turizmus Online által megkérdezett hotelek a korábbinál is nagyobb hangsúlyt fektetnek a higiéniára, távolságtartásra és egybehangzóan állítják: nagyon várják már a szigorítások enyhítését.

Az alsóörsi Laroba Wellness Hotelben alapos fertőtlenítés és ózonozás után legalább egy napig üresen hagyják a szobákat, mielőtt új vendég foglalhatná el azokat.

„Az a szerencsénk, hogy vannak olyan szobák, amelyekben kétszemélyes jacuzzi van, így mégis kaphat némi wellness élményt az a vendég, aki ezt választja – bár az üzleti utazókra ez nem jellemző”

fogalmazott a turizmusonline.hu-nak Antal Bernadett. A hotel menedzsere hozzátette: ahogy az összes hazai szállodának, a Laroba Wellness Hotel-nek is nagyon lecsökkent a forgalma 95% a csökkenés aránya, de legalább nem esett vissza teljesen nullára. Beszélt arról is, hogy  a házzal szemben villamosítják az észak-balatoni vasútvonalat, valamint a környéken nagy felújítások zajlanak, így szerencsére vannak üzleti utazóik. Abban bíznak, hogy már januárban kinyithatnak.

Müller-Pápai Zsuzsa a sárvári Spirit Hotel Thermal Spa*****superior stratégiai igazgatója is a januári nyitásban bízik.  A higiéniára nagy hangsúlyt fektettek eddig is: a kezelések között több időt hagynak, hogy legyen idő minden felület fertőtlenítésére és a szellőztetésre.

„A Spirit Hotel kiváló adottságokkal rendelkezik, az összesen 22 darab medence hatalmas vízfelületet biztosít a vendégek részére, ami azt is jelenti, hogy a medencék terheltsége alacsony. Ebből a szempontból is nagyon biztonságos nálunk, tehát ha lehetőség lesz rá, szeretnénk megnyitni a medencéinket”

– mondta el az igazgató. A további szolgáltatások kapcsán hozzátette, hogy a szauna szeánszok nagyon népszerűek a szállodában. Mióta a vírushelyzet kialakult, 18-20 főben korlátozták a résztvevők számát, ennyien ugyanis kényelmesen, érintkezés mentesen elférnek ezeken a programokon. Ráadásul az év első felében, január-februárban bővítik a finn szaunát, így még tágasabb és biztonságosabb lesz.