Izrael nagykövete fantáziát lát egy Sármellék-Tel Aviv járatban

Hévíz turisztikai kínálatában nagyon jó az ár-érték arány, a város minőségi szolgáltatásokat nyújt megfizethető áron – mondta Yossi Amrani, Izrael nagykövete június 27-i, hévízi látogatásán.  A nagykövet lehetőséget lát egy Sármellék-Tel Aviv charter, vagy menetrendszerinti járat beindításában.

Erről Hévíz önkormányzatának a nagyköveti látogatásról írt beszámolójából értesült a hirbalaton.hu.

Izrael Állam nagykövetét, Yossi Amranit Hévíz polgármestere, Papp Gábor fogadta a városházán. A nagykövet tavaly év végétől látja el feladatát Budapesten, első alkalommal érkezett a fürdővárosba.

A látogatást Papp Gábor polgármester úgy értékelte, mint egy fontos folyamat részét a város nemzetközi-, azon belül is Izraellel való kapcsolatának építésében. Ez év januárjában Tel Avivban bemutatták Hévízt egy prezentációban az izraeli érdeklődőknek. Ezt követően több study tour-t is szervezett a fürdőváros izraeli tour operátorok, újságírók illetve légitársaság képviselői számára.

Yossi Amrani nagykövet elmondta, hogy az izraeli turistákat nagyon érdekli a fürdőváros, amit a gyógy- és egészségügyi szolgáltatásai mellett az egyéb turizmushoz kapcsolódó szolgáltatások, mint a fogászat, golf, sport és szabadidős szolgáltatások lehetősége is nagyon vonzóvá teszik. 2016-ban 16.000 vendégéjszaka teljesült Izraelből, ez átlagosan 6-7 éjszakát jelent vendégenként. Yossi Amrani elmondta, nemcsak Hévíz, hanem az 50-80 km-es vonzáskörzete is, továbbá Magyarország biztonsága és klímája az, ami különösen vonzó az izraeli vendégek és befektetők számára.