Ízes Magyarország: Bor és kenyér ünnepe Siófokon (turizmus.com)

Nemzeti hagyományaink felidézésével ünneplik az államalapítást, az új kenyeret és a méltán híres magyar borokat Siófokon, augusztus 16. és 20. között. A Balaton legnagyobb városa a főszezonban éjszaka sem pihen: a strandolók a délutáni sziesztát követően új erőre kapnak, hogy fejest ugorjanak az örökké nyüzsgő Siófok esti programkínálatába.

A Bor és Kenyér Ünnepének zenei programjai délután kezdődnek, a helyi zenekarok és egyesületek bemutatkozását követően a színpadon Zolbert és Takács Nikolas, a Belmondo, Andorai Péter and the Graceband szórakoztatja majd a közönséget – írja a turizmus.com.  A tradicionális értékeket a 100 Tagú Cigányzenekar és a Balaton Táncegyüttes képviselik.

A kikötőben kézműves termékek, népi árusok portékái között válogathatnak a látogatók ahol illatos kürtőskalácsok, grillételek, kenyérlángos, különleges sörök és zamatos borok kelletik magukat. Augusztus 20-án ünnepélyesen megszentelik az új kenyeret és az új bort, lesz tánctanítás, este pedig a Balaton-part leghosszabb tűzijátéka látható.