Itt vannak a legszebb balatoni gesztenyefák – a likebalaton.hu szerint

Egy őszi balatoni kirándulás során érdemes gesztenyéket is gyűjtenünk, hogy otthon dekorációt készíthessünk belőlük. A likebalaton.hu a Balaton part legszebb gesztenyefáit és parkjait mutatja be cikkében, ahol nem csak a gyerkőcök, de a felnőttek is önfeledten szedegethetik az őszi kincseket. 

Fotó: Krausz Andrea


Az őszi séták során mindannyian gyerekek lehetünk, miközben gesztenyeszemeket keresgélünk a falevelek alatt. Az avar és a frissen lehullott termés illata a Balaton mellett még frissebb, mint a városokban, mutatjuk, hol tudtok egy rövid séta során feltöltődni, és gesztenyét gyűjteni!

Siófok, romantikus terek a gesztenyefák alatt
Siófokon, a Hock János közben találhatóak a város legrégebbi gesztenyefái. A Fő térről nyíló utcácska elején kis teret is kialakítottak, itt áll Ligeti Erika Munkácsy Mihály-díjas szobrászművész Merengő kislány című szobra. A tér fő eleme a hatalmas vadgesztenyefa, ami alatt szép padokon lehet üldögélni, amíg a gyerkőcök boldogan gyűjtögetik a barna terméseket. Néhány lépéssel északra, további nagy gesztenyefákat találunk, melyek alatt már a 60-as években is sokan kávézgattak, bambiztak. Itt állt ugyanis a korábbi patinás Omnia cukrászda és kávéház, a későbbi Dániel Vendéglő.

Siófokon, a Sió fölött átívelő Baross-hídnál is találunk egy szép gesztenyefát, mely alatt ugyancsak kialakítottak egy romantikus pihenőt, padokkal. Épp úgy mint a déli part legnagyobb városában, egészen pontosan Szabadifürdőn nemrég egy új játszóteret alakítottak ki az Akácos téren, ahol szaletli alatt asztalok, padok, valamint gesztenyefák és persze menő játékok várják a gyerekeket.

Balatonszemes, ahol már az 1900-as évektől állnak gesztenyefák
Balatonszemesen található a Balaton vidékének egyik patinás helye, amely szép gesztenyefáiról ismert. Ez az úgynevezett Bagolyvári promenád, vagyis a Bagolyvár utca. Állítólag már az 1900-as évek elején is gesztenyefák álltak itt, amit a helyiek mindig újakkal pótoltak. A fasor ugyanis a helyiek egyik büszkesége, ráadásul az Év fája 2020 országos verseny egyik jelöltje is. Az utca végén a Sóhajok hídja, amit olasz mintára ugyancsak az 1900-as évek elején építettek.

A teljes cikk itt található.