Itt az alkalom, hogy a balatoni vendéglátók találkozzanak a termelőkkel (welovebalaton.hu)

A fővárosban már négyszer megrendezett Gasztro Randi idén két vidéki helyszínen is debütál, ezek közül az egyik Balatonszárszón lesz, szeptember 28-án, csütörtökön.

 

A Felelős Gasztrohős által két éve életre hívott megmozdulás célja a tapasztalatcsere és a lehetséges együttműködés elősegítése a hazai termelők és a vendéglátóhelyek között. Az eddigi négy fővárosi alkalom során összesen mintegy 150 vendéglátós és 70 termelőtalálkozott egymással, amelynek köszönhetően mára már több „fenntartható vendéglátóhelyen” is vidéki termelőktől érkeznek az alapanyagok a konyhába.

Idén két vidéki helyszínen – Balatonszárszó mellett Egerben is – megszervezik az eseményt, ahol az érdeklődők termelői élelmiszerekkel és környezetbarát termékekkel ismerkedhetnek meg. A Kistücsök tulajdonosa, Csapody Balázssegítségével megvalósuló balatoni rendezvény után tapasztalatcserét tartanak a jelenlevő termelők és vendéglátósok a közönség közreműködésével. „A folyamatos visszajelzéseknek, párbeszédnek köszönhetően a termelők fejlődnek és különleges, akár régi tájfajták is az étlapra kerülhetnek” – mondta Vighné Boóc Judit, a szervező alapítvány szakértője.