Itt a közelgő Strand Fesztivál indulója

Idén a Strand Fesztivál visszatér Zamárdiba augusztus 18 és 21 között. A 2022-es fesztivál hivatalos indulóját egy 22 éves srác, Bánki Beni írta Hello Balcsi címmel, amihez klipet is forgattak – áll a szervezők közleményében.

 

A közlemény a klip forgatásának körülményeiről is beszámol:

„Nekem a Balaton a Riviéra”-  szólt az egykori nagy sláger-, de évtizedekkel később úgy tűnik, hogy a mai fiatalok is hasonló érzéseket táplálnak a magyar tenger iránt. A KFT együttes Balatoni nyár, a 4F Club Balatoni láz, és a Kelemen Kabátban Maradjatok gyerekek című dalának sikere után itt a Hello Balcsi, a strandolás, bulizás, és a szerelem bermuda háromszögében elvesző  Z generáció új balatoni himnusza. A végtelen nyarat egy napba sűrítő versvideó szövegírója, Bánki Beni slammer, költő, előadóművész így mesélt a forgatásról:

„A klipben két szerelmem is feltűnik: a barátnőm és a magyar tenger. Szerintem a felvételek tökéletesen visszaadják a Balcsi-életérzést és azt, hogy milyen fiatalnak lenni a tó déli partján. Nem kellett statisztákat fizetni, mindenki szívesen jött, akit hívtam, így az egész produkció teljesen őszinte. Az első pillanattól a végéig azt csináltam, amit a legjobban szeretek: buliztam a barátaimmal a világ legjobb helyén.”

Szinte mindenkinek van egy balatoni emléke, féltett titka a gyerekkori felhőtlen vakációkról, ami most nosztalgikusan visszaköszönhet a képkockákon.  Az ország minden részéről érkező srácok a Balatonon összefutó szálakat próbálják kibogozni több-kevesebb sikerrel. A spontán jeleneteket rögzítő kamera egész nap a csapattal együtt mozgott, így mindent lekövetett, ezért több részt is ki kellett vágni, hogy a kész verzióra ne kelljen kitenni a 18-as karikát.

A nyelvi leleményekben gazdag szövegből ezúttal sem hiányoznak a humorban bővelkedő sorok. Beni a verset el is küldte a tavalyi Farm győztes Fehér Hollónak, akinek egyből megtetszett, úgyhogy a stúdiójában elkészült a hamisítatlan balatoni hangulatot idéző végleges változat – áll a sajtóközleményben.