Ismét ZeneFüred koncertsorozat Balatonfüreden

A programsorozat július 15-én kezdődik Horváth Charlie koncertjével. A több mint egy hónap alatt fellép majd Fenyő Miklós, a Neoton, Dés László és Kovács Kati.


Charlie a Generállal, a Tátrai Banddel, majd szólóban is rendkívüli sikereket ért el. Az ország egyik legkarizmatikusabb zenésze a rock, a dzsessz, a blues, a soul és a funky műfajában is otthonosan mozog, dalai több korosztály számára is emblematikusak. Legutóbbi lemeze, a Mindenen túl 2020-ban jelent meg; füredi koncertjén több évtizedes életművének egyfajta összegzése lesz hallható – írták a város honlapján.

Augusztus 3-án, szombaton Fenyő Miklós lép színpadra. A 60-as évektől a rock&roll elsőszámú, és utánozhatatlan nagykövete, aki töretlen energiával koncertezik jelenleg is országszerte, és a határokon túl is. Több száz szerzemény, arany- és gyémántlemezek, több musical, és egy film Made in Hungaria címmel jelzi termékeny pályafutását. A koncerten természetesen felcsendülnek majd az elmaradhatnak slágerek is, mint a Csókkirály, a Hotel Menthol, a Csavard fel a szőnyeget, vagy a Made in Hungária, de meglepetésekben sem lesz hiány.

Augusztus 9-én, pénteken a 80- as évek egyik legsikeresebb hazai pop együttese a Neoton Família szórakoztatja majd a közönséget. Több, mint 7 millió eladott lemez, 450 dal, számos elismerés jellemzi munkásságukat. A Csepregi Éva és Végvári Ádám nevével fémjelzett formációnak olyan slágereket köszönhetünk, mint a Santa Maria, Holnap Hajnalig, Don Quijote, a 220 felett, vagy a Pago Pago.

Másnap, augusztus 10-én, szombaton Dés László koncertezik. Négy igazán jeles színész társul ezúttal hozzá: Básti Juli, Für Anikó, Mácsai Pál és Nagy Ervin éneklik majd a Dés dalokat.

Augusztus 18-án, vasárnap a QUEEN SYMPHONIC a színpadon. Az esten különleges zenei élményben lehet része a Queen együttes rajongóinak. A Szolnoki Szimfónikusok és a Crazy Little Queen Tribute Band közös koncertjén szimfónikus átdolgozásban csendülnek fel a Queen legnagyobb slágerei: We Will Rock You, Bohemian Rhapsody, Radio Ga Ga, We Are The Champions, A Kind of Magic, Who Wants To Live Forever, Killer Queen, a Don’t Stop Me Now vagy éppen a Somebody to Love.

Augusztus 19-én, hétfőn pedig Kovács Kati ad jubileumi nagykoncertet. A Liszt Ferenc-díjas énekesnő a magyar könnyűzene egyik legkiemelkedőbb és legsokoldalúbb előadója. Rendkívül színes, közel 60 éves karrierje során 116 lemeze jelent meg, több alkalommal megválasztották az év hangjának itthon és külföldön egyaránt. Füreden is felcsendülnek majd az ismert, nagy dalok.

A ZeneFüred koncertjei a Balaton Szabadidő Központ fedett szabadtéri színpadán lesznek, esős idő esetén az épület sportcsarnokában rendezik meg az esteket.