Ismét Tihany adott helyet a Tranzitnak (pestisracok.hu)

Idén minden eddiginél erősebb programmal tartották meg a Tranzit Közösség nyári találkozóját a Club Tihany Hotelben. A rendezvényen ahol a kormány és a közélet számos alakja és az ellenzék több hangadója tartott előadást, vitatkozott egymással vagy inspirálta moderátorként a főként fiatalokból álló ezerfős hallgatóságot.

Tíz éve indult el a Kommentár folyóirat, amely a szellemi bázisát a Tranzit rendezvénysorozatnak. Közösség, hagyomány, szabadság – ez a három kifejezés szerepel a Kommentár címoldalán és ez határozza meg a Tranzit gondolatvilágát – mondta el a pestisracok.hu-nak adott interjújában Gyürk András az Európai Parlamenti képviselője. A főszervező kifejtette: A mostani eseményünk az utóbbi évek egyik legnagyobb találkozója, több mint ezren vannak Tihanyban és annak dacára, hogy a hőségben óriási a vonzása a Balatonnak, a résztvevők bent ülnek az előadásokon, hozzászólnak, elmondják a véleményüket és vitatkoznak. Ez egyébként a fő célunk: a valóban pezsgő, értelmes és színvonalas vita – tette hozzá.

Most először a vitákon túl expo-jelleget is öltött a Tranzit, a kiállító sátrakban a Nézőpont Intézettől a budai várrekonstrukciót intéző várkapitányságon keresztül az Operán át a PestiSrácok.hu rendszerváltó kiállításáig sok mindent és mindenkit megtalálhatunk itt – fogalmazott Gyürk András a pestisracok.hu-nak.