Ismét meghirdették az “Év Balatoni Háza 2019.” építészeti díjpályázatot

Idén másodszor tett közzé felhívást az „Év Balatoni Háza 2019” díj elnyerésére a Nők a Balatonért Egyesület (NABE) és a Balatoni Szövetség (BSZ), a Miniszterelnökség Építészeti és Építésügyi Helyettes Államtitkársága támogatásával – olvasható BSZ hétfőn megjelent közleményében. Négy kategóriában indul a verseny, a pályaművek beadási határideje: 2019. december 15.

A közlemény szövege:

“2018.-ban első alkalommal került lebonyolításra az „Év Balatoni Háza” építészeti díjpályázat, melyre 19. pályamű érkezett be.

A felhívás célja a minőségi építészet népszerűsítése, megismertetése a tágabb közönséggel, figyelemfelhívás a Balaton környezetében épített példaértékű épületekre. Az Év Balatoni Háza 2019. díjra lakóházzal, középülettel és gazdasági/üdülő épülettel lehet pályázni.

A Balaton Kiemelt Üdülőkörzet (a 2000. évi CXII törvény által meghatározott) területén megépült olyan – 2013. január 01. után használatba vett – épületekkel lehet pályázni, melyekkel szemben építésfelügyeleti eljárás nem indult. Pályázni olyan belföldi természetes magánszemély (építész tervező) tud, aki a pályázatra benyújtott épület terveit saját nevén jegyzi, a tervezéshez érvényes tervezői jogosultsággal rendelkezik, valamint a pályázat feltételeit elfogadja.

A bírálatot 8 tagból álló szakmai bizottság végzi, melynek tagjait a Magyar Építőművészek Szövetsége, a Magyar Építész Kamara, a Somogy Megyei Építész Kamara, a Zala Megyei Építész Kamara, a Magyar Építészek Veszprém Megyei Kamarája, a Nők a Balatonért Egyesület és a Balatoni Szövetség delegáltjai alkotják.

 

A pályázat díjazása:

Az „Év Balatoni Háza 2019” díj három kategóriában kerülhet kiosztásra:

– Az Év Balatoni Lakóháza 2019.

– Az Év Balatoni Középülete 2019.

– Az Év Balatoni Gazdasági/Üdülő Épülete 2019

A díjazás pénzjutalom és az adományozást igazoló oklevél.

A díjazásra összesen bruttó 1 000 000 Ft áll rendelkezésre. A díj átadására 2019. első negyedévében kerül sor.

Részletes információk és a pályázati anyag benyújtása azevbalatonihaza.hu honlapon.”