Ismét látogatható a Kereki vár (SEFAG/MTI)

Ismét látogatható a Somogy megyei Kereki vár, amelynek környezete egy 213,2 millió forint uniós támogatású turisztikai projekt részeként, 58,8 millió forintból újult meg – tájékoztatta a SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. az MTI-t szerdán.

A Kereki vár és a köré kiépült járda, terasz (Fotó: Farkas Péter/Magyar Természetjáró Szövetség) 

 

Közleményükben azt írták, Kerekiben látogatójárda és pihenőterasz épült, valamint megújult a dél-balatoni térség egyetlen megmaradt kővárához, az országos műemlékvédelem alatt álló, 700 éves Fehérkőhöz vezető túraútvonal a SEFAG fejlesztésében.

A beruházás a biztonságos megközelítést, valamint a Kereki-Kőröshegy panorámájának megtekintését és a pihenést szolgálja – fogalmaz a közlemény.

Mint írták, a Somogy bejárható varázsa elnevezésű, európai uniós támogatást élvező projekt – amelynek része a Kereki vár (más néven Fehérkő vára) környezetének megújulása -, a Magyar Természetjáró Szövetség konzorciumvezetésével, a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. és a SEFAG Zrt. konzorciumi tagságával valósul meg. A közelmúltban adták át a projekt részeként, 65,5 millió forintból felépült Balatonberény-Somoshegyi kilátót. A balatonberényi főút mentén található, négyszintes, tizenkét méter magas új kilátóból a Balaton látképe tárul fel a Keszthelyi-öböltől a Tihanyi-félszigetig.

A projekt utolsó elemként őszre újul meg Kaposváron a Deseda-tónál az arborétumba vezető faszerkezetű híd – áll a SEFAG közleményében.

(Fotók: Farkas Péter/Magyar Természetjáró Szövetség)