Újabb kerékpáros forgalmirend-változás Veszprémben

A Veszprém déli elkerülő szakasz építésénél június 10-től lezárják az Almádi és Füredi csomópont közötti meglévő kerékpárút átvezetést – a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közleménye szerint, amely legutóbb öt nappal ezelőtt jelzett forgalmi-rend változást a veszprémi útfejlesztés miatt.

 

A kivitelező a kerethíd előkészítési munkáihoz kapcsolódóan megkezdi a kerékpárút elbontását. A lezárás előreláthatólag őszig tart majd, erre az időszakra alternatív útvonalként a kerékpárosforgalom számára az Almádi csomópont irányába történő közlekedés javasolt.

A Veszprém déli elkerülő szakaszt a Litéri és Füredi csomópontok között 7,5 kilométeren négysávossá bővítik, a lámpás csomópontok helyett külön szintű csomópontokat alakítanak ki, a meglévő burkolatot felújítják, korszerűsítik.

A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában, hazai forrásból valósul meg. A kivitelezést a Strabag Építő Kft. végzi nettó 25,3 milliárd forint értékben.