Ismét főszereplők az orgonák Tihanyban (Tihanyi Visszhang)

Augusztusban újra az orgonáké a főszerep! A Filharmónia Magyarország színes programjai által betekintést nyerhetünk ennek a páratlan hangszernek a birodalmába, megismerhetjük különlegességeit, amelyeket sokan nem is sejtenek. Tihanyban augusztus 8-án  még az éjszakát is a hangszerek királynője uralja. 

Az OrgonaPont idén közel 40 városban, több mint 50 koncerttel várja közönségét, többek között a Balaton-parton is találhatnak programot az érdeklődők – írja a Tihanyi Visszhang.

A Filharmónia Magyarország 2019-ben, hagyományteremtő szándékkal hívta életre az Orgonák éjszakája programot. Idén augusztus 8-án újra megtelnek a templomok, a programsorozat idén is tartogat különlegességet. Többek között vízre száll az orgona Siófok és Tihany között, napközben a Tihanyi Apátság előtt, este pedig az apátságban fényjáték kíséretében élvezhetjük ennek a különleges hangszernek a dallamait. 20 óra 20 perckor “Közös hangként” megszólal Beischer-Matyó Tamás Invocation című műve ezzel erősítve azt a kapcsot, amely összefűzi az Orgonák éjszakájának résztvevőit.

A mű magában hordozza az Orgonák éjszakájának üzenetét, amely egyben az idei év kihívásai által létrejött összetartozást, hitet is jelképezi. Ezenkívül a koncerten felcsendül Kovács Szilárd Ferenc orgonaművész és Bognár Szabolcs bariton előadásában Bach, Stradella, Liszt Ferenc, Messiaen, Bizet és Mendelssohn műve is.

A Filharmónia Magyarország nemcsak a felnőtteket, de a fiatalabb korosztályt is szeretné megszólítani, ezért ehhez a rangos
eseményez kapcsolódva „Az én orgonám” címmel pályázatot hirdet általános és középiskolások részére.