Ismét egy nagy verseny a Kékszalag után Balatonfüreden

Az év második legnagyobb versenye kezdődik csütörtökön és tart egészen vasárnapig Balatonfüreden. Közvetlenül az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj után rendezi meg a Magyar Vitorlás Szövetség a Nagyhajós Bajnokságot melynek keretében kilenc hajóosztály versenyzői mérhetik össze tudásukat. 

A Magyar Vitorlás Szövetség által rendezett Országos Bajnokságon a 15-ös jolle, a 25-ös jolle, a Scholtz 22, a 33-as, a Sudár Sport, a Regina, a 11mOD, a Nautic és az X35 Hungary osztályok hajói indulhatnak és versenyezhetnek a magyar bajnoki címekért.

A versenykiírás szerint, a helyezések tíz futam alapján dőlnek majd el, a bajnokság érvényességéhez négy futamra van szükség. Öt futam után a legrosszabb futameredményt kiejthetik a versenyzők, amennyiben pedig sikerülne nyolc, kilenc, vagy tíz futamot megrendezni, akkor a két legrosszabb eredmény ejthető ki.

A versenypályákat a Balatonfüred, Alsóörs, Siófok, Zamárdi, Tihany határolta területen jelölik ki.  A verseny csütörtökön a megnyitóval és kormányosi értekezlettel kezdődik, az első futam tervezett időpontja 10:30 perc.