Ipari Park épül Siófokon

 

Zöldmezős beruházás keretében új ipari park épül Siófokon, a 65. számú főút mentén, a repülőtérrel szemben található 8,5 hektáros területen. A város 575 millió forint pályázati forrást nyert a 660 millió forintos beruházás megvalósításához.

A fejlesztést részletező önkormányzat sajtóközleményből kiderül, hogy az ipari park alapinfrastruktúrájának részeként megvalósul a gáz, víz, csatorna, út, parkoló, elektromos vezetékrendszer, energia hálózat, távközlési és kommunikációs hálózat kiépítése és közlekedőfelület kialakítása. A termelő és szolgáltató tevékenységekhez kapcsolódóan  új kétegységes csarnoképületet építenek.A terület kedvező fekvése és adottságai lehetővé teszik a megújuló energiaforrások felhasználását is, mint például napenergia.

A fejlesztéstől azt várja a város, hogy növekszik majd az üzleti infrastruktúrát igénybe vevő vállalkozások száma, ezzel párhuzamosan pedig javul a gazdasági aktivitás, illetve nő a versenyképesség a magasabb minőségű és szélesebb körű szolgáltatások által.